2015.10.09. 15:30:44 10307 256

Érdekes és vicces tények az ásításról
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy biztos: ha ásítani egészséges, akkor én – sok más embertársammal együtt – makkegészséges vagyok! Merthogy naponta többször művelem, napszakra, helyre, időre, társaságra való tekintet nélkül. Bizony, többedmagammal már-már hobbiszerűen űzöm ezt a tevékenységet.

Ásítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ásítás

És néha milyen jól is tud esni. Pláne reggel, egy tornagyakorlatnak álcázott nyújtózkodás közben!:-) Ám sokunkban felmerülhet a gondolat, hogy hőn szeretett főnökünk nem díjazza annyira. Ez főleg onnan vehető észre, hogy tekintete villámokat szór, ha épp a napi feladatunk legizgalmasabb pontja közben ásítunk egy óriásit.

Főleg Neki, de Nektek is hasznos lehet ez a néhány sor.

Tudtad például…

… hogy minden gerinces, beleértve az emlősöket, hüllőket, de még a halakat is, képes ásítani?

… hogy egy valamirevaló ásítás legalább 6 másodpercig tart és hogy ajkaink minimum 4 centiméterre nyílnak?

… hogy már magzat korukban is birtokában voltunk ennek a képességnek? Bizony, a fogantatás utáni 20. héten már „tátogatunk” odabent. Sőt, néhányan már a 11.héten képesek erre.

… hogy kísérletek igazolták, hogy emberről kutyára is „terjed”?

… hogy az ásítás jele lehet az empatikus képességednek? Van az a mondás, miszerint az ásítás ragályos. Tehát ha ásítani látunk valakit, mi is azonnal óriásira nyitjuk a szánkat. Ez igazából annak a jele, hogy mennyire vagy empatikus személyiség. Minél együttérzőbb vagy, annál hajlamosabb vagy arra, hogy ásíts a másik után.

… hogy nem mindenkire nézve „fertőző”? Az autizmussal vagy skizofréniával küzdők kevésbé „utánzósak”, ha ásítani látnak valakit. Ennek oka ezen betegségekkel együttélők szociális érzékenységének romlása.

… idősebb korban már kevésbé vagyunk hajlamosak, hogy „leutánozzuk” a másikat, ha ásítani látjuk?

… az extrém sok ásítás nem kifejezetten jelent jót? Azon kívül, hogy a fent már említett főnök sem díjazza, akár agydaganat vagy szívroham jele is lehet.

… hogy az ásítás hűti az agyad? Bizony! Ha tested úgy érzi, hogy rögtön „felforr az agyvized”, jelzést küld, hogy friss levegőre és egy kis hűtésre van szüksége a kobakodnak. Ásítás közben a szádon beáramló levegő pedig gondoskodik erről.

… hogy a páviánok például arra használják, hogy üzenjenek egymásnak?

… egyes állatfajoknál, mint a kutyák, tengerimalacok, az ásítás akár annak a jele is lehet, hogy készen állnak a támadásra?

Forrás: realestate.aol.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...