2017.01.01. 13:28:36 11251 290

Érd el a céljaid! – Lehet sikeres egy újévi fogadalom?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kortól, nemtől, az elfogyasztott pezsgő mennyiségétől függetlenül életében legalább egyszer mindenki megteszi. Akad, aki évente ismétli, a lelkesebbek néhány hónap, esetleg hét múlva újra fogadkoznak. Mert az újévhez ugyanúgy hozzátartozik egy-egy komoly vagy komolytalan újévi fogadalom, mint a virsli-pezsgő duó.

Fogadalom - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fogadalom

Ám sokunknak – a legnagyobb igyekezetünk ellenére – nem sikerül tartanunk magunknak tett ígéretünket. Vajon az akaraterőnkkel van a gond, esetleg a megvalósításra kitalált technika mondott csődöt? Vagy nem is volt ilyen? Talán ez volt a probléma! Ha idén szeretnéd sikerre vinni az újévi fogadalmadat, ezekre figyelj mindenképpen!

Legyenek konkrét céljaid!

A „Szeretnék néhány kilót fogyni”, vagy a „Rendszeresen sportolok majd!” nem túl konkrét elképzelések. Határozd meg pontosan, mennyit, mikor, meddig, hogyan és főként, hogy miért? Ha pontosan megfogalmazod magadnak egy-egy fogadalmadat, a néhányból mondjuk lesz 5, a rendszeresből pedig heti 3 alkalom, akkor már sokkal könnyebben tudod magad tartani az elképzelésedhez.

Ne várj magadtól túl sokat!

Törekedj arra, hogy céljaid reálisak, Rád szabottak legyenek! Ha túl sokat vársz el magadtól, túl magasra teszed a mércét, annak előbb vagy utóbb kudarc lesz a vége.

Készülj a kudarcra is!

Mert bizony benne van ez is a pakliban! Lehetnek olyan buktatók, amelyekre előre nem tudsz felkészülni, úgyhogy jobb, ha lelkileg azért készíted magad, akár egy B tervvel, ha nem minden menne simán.

Álmodozni ér!

Hogy motiváld magad és elárasszanak a pozitív energiák, álmodozz arról, milyen lesz, ha eléred a kitűzött célt! Ennyi belefér, sőt, kell is, főleg ha egy-egy pillanatban feladnád!

Együtt könnyebb!

Fontos, hogy keress magadnak támogatókat is, mert jó, ha valaki, valakik bíztatnak, ha épp kicsit mélyponton vagy. De ha úgy érzed, számodra az az igazi segítség, ha a hasonló célt elérni vágyókkal bíztatjátok egymást, ne légy rest szövetségeseket keresni! Így talán még könnyebben elérheted, elérhetitek az álmaitokat.

Írd le!

Ha leírod, tehát kézzel fogható lesz az újévi fogadalmad, sokkal erősebb késztetést érzel majd, hogy be is tartsd őket. Végülis, nyoma van!:-)

Forrás: stern.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...