2014.10.21. 09:36:43 4248 31

Eltitkolt pénzek - már 30 milliárdot hazautaltak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amnesztiát kaphatnak azok az adóelkerülők, aki állampapírba fektetik a pénzüket, persze megvannak a feltételei. Az adóparadicsomokból 444 magánember utalta haza adózatlan jövedelmének egy részét, így idén eddig csaknem 30 milliárd forintot helyeztek el az úgy nevezett stabilitási megtakarítási értékszámlákon.

Titkolt pénz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Titkolt pénz

Csak a harmadik negyedévben 155 stabilitás megtakarítási számlát (smsz) nyitottak, amelyekre összesen 10,25 milliárd forintot fizettek be – írja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adataira hivatkozva a Napi Gazdaság. Ezzel az első három negyedévben már 444 számlát nyitottak és 29,37 milliárd forintot fizettek be az adóamnesztia új eszközéül szolgáló konstrukció keretén belül.

A többségében offshore adóparadicsomokból, legfőképpen Svájcból hazautalt jövedelmek tulajdonosai hét banknál nyithatnak smsz-számlát: az OTP, az FHB, az UniCredit, a Raiffeisen, az MKB, az Erste és a Gránit Bank foglalkozik ilyen számlavezetéssel. A számlára minimum 5 millió forintot kell elhelyezni, a pénz eredetét nem firtatja az adóhatóság, és adózni sem kell utána, ha valaki legalább 5 évig a számlán tartja a pénzét, és azt állampapírba fekteti.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...