2016.04.27. 14:38:15 10153 338

Éltelek, amelyek segítenek leküzdeni az idegességet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kétféle ember létezik. Az egyik nem bír egy falatot sem lenyelni, amikor ideges, a másik pedig bármit megenne, amit elé tesznek, és szorult helyzetében gyakran nassol, ropogtat. Egyik sem éppen szerencsés dolog, de ez utóbbi esetben néhány felesleges kiló még fel is szaladhat a stresszesebb időszakban.

Avokádó salátához - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Avokádó salátához

Még jó, hogy vannak olyan ételek, amelyekkel két legyet üthetsz egycsapásra! Amellett, hogy kielégítheted velük a nassolás iránt vágyadat, ténylegesen segíthetnek a feszültség megoldásában. Íme, a lista! Összességében elmondható, hogy az összetett szénhidrátok segítenek lassítani az emésztést, egyenletesebb vércukorszintet biztosítanak, és ez hozzájárulhat a nyugodt érzéshez. Az étkezések kihagyása azonban a vércukorszint hirtelen leeséséhez vezethet, ezért ilyenkor még idegesebbnek érezzük magunkat, sőt, szorongást is okozhat. A

Magnézium dús táplálkozás

A zöld leveles zöldségek, a hüvelyesek, a diók, a különböző magvak, a teljes kiőrlésű termékek magas magnézium tartalommal rendelkeznek, ami jó hatással lesz az idegekre, amellett, hogy egészségesen nassolgatsz.

Több cinket a testnek!

A kesudió, a máj, a marhahús, a tojássárgája, mind nagyszerű cinkforrás. Állítsd össze a vasárnapi ebédet: legyen például marhahús leves, resztelt máj, tojásos nokedlivel és salátával, délutáni nasinak pedig mehet a kesu.

Ne hagyd, hogy csak úgy elússzon az egészséged! Egyél több halat!

A tengeri halakban található omega zsírsavak segítenek kipárnázni az idegeidet. Egy 2011-es tanulmány szerint a halakban található omega-3 képes csökkenteni az idegességet, a feszültséget, és megelőzni a stressz káros hatásait.

Nem lesz savanyú az ábrázatod, ha savanyú káposzta is eszel néha!

A probiotikumokban gazdag savanyú káposzta, kovászos uborka, kefir és joghurt egyaránt hozzájárulhat a nyugodt hétköznapokhoz. Szóval kefires rakott káposztára fel! (Talán nem lesz hasmenésed, ennyi hasznos baktériumtól egyszerre. :)) A savanyú káposzta jótékony hatásairól egyébként már itt is szóltunk.

Erre is jó az avokádó

A finom zöldség (ami, igazából egy gyümölcs) annyi mindenre jó, hogy azt nehéz egy cikkben felsorolni. Szerencsére, már párszor elmélyültünk a témában, így ha több információra lenne szükséged az avokádóról, akkor ne hagyd ki a cikkajánlónkat alább. Most nekünk azonban az avokádó idegeinkre gyakorolt hatása lenne a legfontosabb: először is, gazdag B-vitamin tartalmának köszönhetően a szerotonin és a dopamin neurotranszmitterek szintjének növekedéséhez, ez a két vegyület többek között a hangulatunkért is felelős. Az avokádóban egyébként omega-3-ból sincs hiány. Még többet szeretnél tudni az avokádóról? Cikkajánló:

A szakértők természetesen egyetértenek abban, hogy az étkezés nem helyettesíti az esetleges egyéb kezeléseket, ha súlyos nyugtalanságról, esetleg depresszióról van szó, de hozzájárulhat az általános jobb közérzet kialakulásához.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...