2015.06.13. 08:30:00 9381 275

Előtte, közben, utána - Készítsd a bőröd a nyári barnaságra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A barnaságot nem lehet nem szeretni. Minden jobban áll rajtunk, arcunk élettel telibb, boldogságunk határtalan. Ha tehetnénk, le sem vennénk a természetes napbarnítottságot egész évben. De még mielőtt a Nap barnító sugarai elé vetnénk magunkat, nem árt gondoskodni bőrünk „előkészítéséről”.

Napozás előtt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Napozás előtt

Fontos, hogyan készítjük fel bőrünket a napfürdőzésre. Ám az sem mindegy, hogy napozás alatt, illetve után hogyan védjük, ápoljuk testünk elsődleges „pajzsát”.

Mielőtt napozni mész

Radírozz!

Ha rendszeresen jár szoláriumba, talán nem újdonság számodra ez az információ. Fontos, hogy mielőtt Nap éri a bőrödet, megszabadítsd az elhalt hámsejtektől, hogy az szép, egyenletes legyen. Úgyhogy ne feledkezz meg a radírozásról, napozás előtt sem!

Ápold!

Ne feledkezz meg a különböző testápolók használatáról sem. Ha reggel, vagy napközben hanyagolod is őket, este mindenképp krémezd be a tested, ha el akarod kerülni a száraz, nedvességhiányos bőrt.

Igyál!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy nyáron még fontosabb a folyadékbevitel! Bőrödnek (is) szüksége van rá, hogy belülről is hidratáld!

Amikor napozol

A naptej

Figyelj, hogy nehogy lejárt szavatosságú naptejet használj! Legalább 30 perccel a napozás előtt vidd fel bőrödre a naptejet. Ne feledd: a szoliban már barnult bőrnek is kell a védelem!

Ismételj!

Ha a napozás elején egyszer bekened a bőrödet, az nem elég! Ha megmártóztál a hűvös haboknak, mindenképp kend be a bőrödet újra! Arra azonban figyelj, hogy hiába kened be újra a bőrödet, attól még a kritikus órákban kerüld a Napon való hosszabb tartózkodást!

Figyelj!

Az arcod, illetve az azon kiálló részek, mint az orr, fül, ajkak védelmére is fordíts nagy gondot! Ne maradjanak ki ők sem!

Olvass!

Ha gyógyszert szedsz, figyelmesen olvasd el, hogy nem korlátozza-e a Napon való tartózkodást. Bizonyos gyógyszerek hatására bőröd érzékenyebbé válhat, előbb megéghetsz.

Utána

Irány a zuhany

Bizony, a zuhany! A hosszantartó ülőfürdőt napozás után felejtsd el! Figyelj a víz hőmérsékletére is, a forró helyett inkább a kellemesen langyos vizet részesítsd előnyben! De valószínűleg nem is kívánod majd a túl meleget!

Egyél!

De nem mindegy, mit! A vitaminokban gazdag ételek segítenek belülről megőrizni a barnaságod! Fogyassz sok ananászt, citrusféléket, zöldséget, gyümölcsöt, finom salátákat!

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...