2015.07.19. 18:18:37 9306 270

Éljen a természetesség! – Ezért aludj meztelenül
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor odakint még éjszaka is 25-30°C-ok tombolnak, az ember még a bőrét is levenné. És mi még ilyenkor is, az éj sötétjében „felöltözünk”, pizsamába bújunk. De hiszen meztelenül aludni olyan felszabadító! És kényelmes! És még az alvás is pihentetőbb! Gyerünk, dobd le a gátlásaidat… és a pizsamádat!;-)

Alvás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Alvás

Az emberiség csak alig néhány évszázada bújik pizsamába éjszakánként, manapság viszont alig-alig bírunk megszabadulni tőle. Mintha kicsit szégyenlősek lennénk, nem? Pedig lenne okunk arra, hogy éjszakánként ledobjuk a textilt. Mi rögtön 4 egyszerű indokot is mondunk!

1. Aludj meztelenül=aludj jobban

Egy tanulmány szerint a meztelen alvás jobban aktivizálja a testünk hőmérsékletet szabályozó rendszerét. Szervezetünk 0,5-1 fokkal csökkenti hőmérsékletét alvás közben, ami éppen ideális a pihentető alváshoz. Azonban ezt a folyamatot a rajtunk lévő ruhák megzavarják, az éjszakai szundikálás kevésbé lesz pihentető, vagy nehezebben alszunk el, vagy gyakrabban felébredünk éjjel.

2. Meztelen alvás, jobb kapcsolat

Szintén kutatások mutattak rá arra, hogy a meztelenül alvó párok kapcsolata jobb, kevesebbet vitatkoznak. Ez nem feltétlenül azért van, mert „kevesebbet” kell tenniük egy huncut órácskáért (hiszen a vetkőzéssel már nem kell bajlódniuk:-)), hanem sokkal közelebb is vannak egymáshoz. Hiszen a másik bőrének gyakoribb érintése közben több oxitocin, vagyis „szeretethormon” szabadul fel a szervezetben.

3. Ismerd meg (újra) a tested

Aki a meztelen alvást választja, egy idő után megfigyelheti, hogy sokkal jobban elkezd figyelni a teste adta jelekre, jobban követi azokat. Érzékenyebben leszünk a minket körülvevő dolgokra: egy lágy esti fuvallatra, ami felfrissíti a szoba levegőjét, vagy „hálótársunk” érintésére.

4. Nagyobb a kísértés, édesebbek az álmok

Igen, valószínűleg a meztelenül alvó párok kapcsolata nemcsak a sok-sok felszabaduló oxitocin miatt boldogabb!;-) Bizony gyorsabban reagálunk minden apró érintésre, simogatásra, az érzékek megnyílnak, testileg is, lelkileg is közelebb kerülünk a partnerhez. De túl sok tudományos magyarázat nem kell hozzá, hogy megértsük, miért is van ez így…;-)

Jó éjt, szép álmokat Mindenkinek!:-)

Forrás: brigitte.de, miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...