2014.12.23. 08:10:51 3222 17

Elhunyt Joe Cocker
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

70 éves korában távozott az élők sorából a brit énekes, a legenda, Joe Cocker. A sztár tüdőrákban szenvedett, halálhírét managere erősítette meg az ITV-nek.

Joe Cocker | Fotó: wikipedia.org - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Joe Cocker | Fotó: wikipedia.org

Joe Cocker több mint négy évtizedes karrierje alatt olyan számokkal ajándékozta meg a világot, mint a You are so beautiful, vagy az Up where we belong.

Az énekes halálát az ügynöke, Barrie Marshall is megerősítette, de azt nem árulta el, hogy milyen betegségben szenvedett Cocker. Marshall szerint Cocker egészen egyedülálló volt, az általa hagyott űrt nem lehet betölteni.

Mielőtt Beatles feldolgozásai világhírűvé tették, Joe Cocker sheffieldi kocsmákban és klubokban énekelt a hatvanas években. A nyolcvanas évek elején a Jennifer Warnes-szal előadott duettjéért, az Up where we belong-ért Grammy-díjat kapott. A dal a Garni-zóna betétdalaként egy Oscart is besöpört.

2007-ben Joe Cocker elnyerte a Brit Birodalmi Lovagrend tiszti fokozatát.

Joe Cocker hatszor lépett fel Magyarországon: először 1992 tavaszán a Budapest Sportcsarnokban, majd 1998 júniusában a Kisstadionban, négy évvel később a Kapcsolat koncerten a Felvonulási téren 300 ezer néző előtt, 2005 májusában a Sportarénában, 2007 novemberében a debreceni Főnix Csarnokban, végül 2011-ben Budapesten a Hard Knocks című stúdióalbumát mutatta be európai turnéja keretében.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...