2014.06.23. 16:14:20 5753 18

Elfüstölték Európa központi marihuána készletét
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Albánia fővárosától, Tiranától 230 kilométerre található Lazarat a marihuánatermesztés fellegvárának számít: a kis falu évente mintegy 900 köbméter füvet állít elő. Ez 4,5 milliárd euró bevételt jelent, ami a balkáni ország GDP-jének mintegy felét teszi ki. Most rajtaütöttek a nagykereskedő falun, ám a lakók nem adták egy könnyen magukat.

Marihuána - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Marihuána

Egy héttel azelőtt, hogy az ország hivatalosan is EU-tag jelöltté válna, rendőrök százai lepték el a dél-albániai Lazarat falvát, hogy leszámoljanak a „marihuánafalu” néven ismertté vált településsel. A nagyszabású akció az albán kormány elhivatottságát hivatott tükrözni, mellyel a szervezett bűnözés elleni aktív harcot szeretnék demonstrálni az Európai Unió felé.

A lazaratiak azonban nem úgy tűnik, hogy könnyen adják magukat. Tíz éve szervezett bűnözői bandák irányítása alatt áll a település (előtte mezőgazdaságból éltek a falu lakói), mely az állam hatáskörén kívül működik, ezt a státuszt pedig nem most szeretnék feladni. A falu lakói ugyanis gépfegyverekkel, gránátokkal és páncélöklökkel szálltak szembe a rendőrökkel, a helyszínről tudósító újságírókat pedig maszkos emberek támadták meg.

Az albán albeu.com hírportál szerint vasárnap délutánig összesen 21 helyi lakost tartóztattak le a rendőrség elleni fegyveres támadások miatt. További három lazaratit pedig gyilkosságért, narkotikumok előállításáért és árusításáért, valamint fegyverek és lőszer birtoklásáért vették őrizetbe.

A razzia során a rendőrség mintegy 161 lakást kutatott át, lefoglalva 1,4 tonna marihuánát (majdnem egy éves termést!) és nyolc pakettnyi heroint. Sőt a falu szélétől 500 méterre egy hasis olajat előállító laboron is rajtaütöttek. A mintegy 11 ezer tő marihuánát a razzia során elégették.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...