2014.05.11. 19:25:49 5686 26

Elég vagy a boldogsághoz?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

„Próbálok megélni minden napot úgy, mintha szándékosan visszajöttem volna arra az egy napra, hogy kiélvezzem. Mintha az volna az utolsó teljes napja az én nem mindennapi mindennapi életemnek... Mindannyian együtt utazunk az időben, életünk minden napján. A legtöbb, amit tehetünk, hogy mindent elkövetünk, hogy élvezzük ezt a rendkívüli utazást.” Ez az iránymutató idézet az Időről-időre című filmből származik, amelyet mindenkinek sok szeretettel ajánlunk. Neked van már recepted a boldog élethez? Íme, a mi ötleteink!

Boldogság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Boldogság

Nem régiben megjelent egy kutatás (World Happiness Report, az ENSZ kutatása), amelyben Magyarország sajnos a sereghajtók között foglalt helyet. Engem mindez arra ösztönöz, hogy a nehézségek ellenére megtaláljam a pozitívumot minden helyzetben. Hiszen mindent meg lehet oldani, és a boldogságnak is meg van a maga titka. Egy dologra kell csupán figyelni: önmagunkra. És Te mire figyelsz? Összegyűjtöttünk pár jó tanácsot, amelyek talán neked is segítenek meglelni a saját utad.

Az első és legfontosabb szabály: ne mástól várd!

Ha más tanácsot nem is írnánk, csak ezt az egyet, akkor is kerek egész lenne ez a cikk. Hiszen minden rajtad múlik. Tehát, mostantól ne a párodtól, a gyermekedtől, a házi kedvencedtől vagy a barátaidtól várd azt, hogy boldoggá tegyenek. Vedd a kezedbe a saját életed irányítását, és tégy azért, hogy boldog légy! Hallgass a belső hangra, amely megsúgja, hogy valójában mit szeretnél és cselekedj aszerint a munkában és a magánéletben is.

Miután meghallottad a belső hangot, tanuld meg értelmezni!

Mindenkit más tesz boldoggá. Ami a párodat boldoggá teszi, nem biztos, hogy téged is. Bár minden kapcsolat a kompromisszumokról szól, nagyon fontos, hogy ne veszítsd el a saját személyiséged, a saját akaratod sem. Az egyéni igényeidet soha ne téveszd szem elől. Ez nem önzőség mindaddig, amíg azt is tiszteletben tartod, amit a másik fél szeretne. Lehet, hogy csak a megfelelő időt kell kivárni, a lényeg, hogy mindkettőtök vágyaira sort kerítsetek.

Viszont ügyelj arra, hogy ne ess abba a hibába, hogy folyton várod a beteljesülést! Fontos, hogy mindennap aktívan dolgozz a boldogságodért, hiszen az maga az út, sok apró örömmel, és nem pusztán egy nagy cél vagy vágy teljesülése! Helytelen hozzáállás az, ha egy adott eseményhez kötöd a boldogságodat. „Majd ha nyugdíjba megyek, sokat fogok utazgatni/kertészkedni/olvasgatni.” Ha valami megakadályozna ebben, akkor miről is szólt az életed?

Az elvárások mindent elronthatnak

Bizonyára Te is ejtetted már ki ezt a mondatot: „Én azt hittem, hogy te majd…” Felejtsd el! Elvárásokat saját magaddal szemben támassz! Másoktól hiába várod azt, hogy megfeleljenek a Te elvárásaidnak, főleg, ha ki sem mondod őket. (Néma gyereknek…) Sok bosszúságtól kímélheted meg magad ezzel a hozzáállással, és segít a feladatodra koncentrálni, amit a következő tippben olvashatsz!

Egy valódi terv, saját célokkal

Készíts egy tervet, amely a saját céljaidat tartalmazza, és mostantól dolgozz ezért! Ezt nem feltétlenül kell leírnod, ám segíthet a célok elérésében, ha vizuálisan is előtted vannak. Próbálj reális lenni, szabj határidőt is, így fürdőzhetsz a sikerélményben, amikor egy-egy terved megvalósul. Boldoggá fog tenni!

Megoldás centrikus hozzáállás

Ha problémába ütközöl, mit teszel? El kezded a lehetséges megoldásokat keresni, vagy felsorakoztatod az érveket, hogy miért nem lehet valamit megoldani? Nos, a második verziót inkább ne alkalmazd, mindig csak és kizárólag a megoldáson gondolkozz! Ne add fel és ne hagyd el magad! Menni fog, hiszen minden problémát meg lehet oldani. Indulj ki ebből! Ha nem sikerül az A terv szerint haladnod, semmi gond, légy rugalmas, jöhet a B terv.

Még valami: ne vedd magad túl komolyan!

Nekem ez volt a legfontosabb lecke az elmúlt évek során, amit meg kellett tanulnom. Ne vegyük a dolgokat olyan véresen komolyan, és soha ne felejtsünk el nevetni, akár magunkon is! Tanuljunk meg lazítani, és egy-egy kellemetlen nap után gondoljunk arra, hogy ez csak egy rossz nap volt, ami elmúlik. Holnap újabb 24 óra jön, ami akár mindent megváltoztathat! Ha nagyon magad alatt vagy, tedd fel magadnak ezt a kérdést: „Engem mi tenne most boldoggá?”

Megérdemled a boldogságot, és elég vagy hozzá!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...