2016.12.10. 13:33:48 30948 297

Eldugult? – 4+1 házi módszer a WC eldugulása esetén
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az lehetetlen, hogy a toaletteknek nincs lelkiviláguk. Mert 1000 %, hogy akkor dugulnak el, amikor épp egy 1, 2, vagy 3 napos ünnep kellős közepén vagyunk, ráadásul a vendégek is mindjárt megérkeznek. Mi ez, ha nem egy érző lélek segélykiáltása, hogy „Hé, én is itt vagyok!”.

Dugulás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dugulás

Jó, jó, a lélek azért tényleg túlzás, de a fent említett eset korántsem. Tuti, hogy pont egy ünnep legnagyobb kavarodásában, vagy éppen a megérdemelt pihenésünk alatt válik használhatatlanná toalettünk. Olyankor persze egy szakember sem áll rendelkezésünkre, merthogy ünnep van. Na, ilyenkor jönnek jól a jó öreg házi módszerek. Ha teljesen nem is oldják meg a problémát, egy kis időt nyerhetsz, míg egy „szaki” kihúz a… csávából.:-)

Az egyik legősibb módszer

Na jó, azért több évszázados múltra nem tekint vissza, de egy jó pumpa régóta a háztartások fontos kelléke. Ha közel és távol nem találsz egy ráérő szakembert, gumikesztyűt fel és pumpálj! Nem mondjuk, hogy egy tiszta meló, de megéri.

Ha nincs kéznél a pumpa

Nem biztos, hogy ez a megbízható eszköz mindenkinél van otthon (legalábbis az első dugulásig nem valószínű, hogy fellelhető odahaza). Ilyekor jó szolgálatot tehet egy 2 literes műanyag palack, kupakkal a tetején. Vágjuk le az alját, és a flakont az így keletkezett lyukkal lefelé dugjuk bele a WC lefolyójába. És most végezzünk vele pumpáló mozdulatokat. A következőkben hasonlóan járjunk el, mint a pumpa esetében.

A vállfa új élete

Ki hitte volna, hogy egy egyszerű, drótból hajtogatott vállfa a mélyebben lévő dugulások esetén is hasznunkra lehet! Így működik egy „ruhatartó” duguláselhárítóként: Hajtogassuk ki úgy a vállfát, hogy a végein egy-egy hurok keletkezzen. Az egyik majd „odabent” vagy „odalent” végez munkát, a másikkal pedig az egész szerkezetet tarthatjuk majd stabilan. Arra a végére, ami „lent” végzi majd a „piszkos munkát”, húzzunk egy rongydarabot, kidobásra ítélt kesztyűt, zoknit, hogy ne sértse fel a kerámiát. Ha ezzel megvagyunk, szépen csúsztassuk be a drót bebugyolált végét a lefolyóba, és toljuk egészen addig, amíg valami ellenállásba nem ütközik. Ha megvan az elakadás, végezzünk körkörös mozdulatokat a dróttal egészen addig, amíg a dugulás meg nem szűnik.

A mindent tudó ecet

Kevés olyan háztartási baleset van, ahol az ecet ne tudna segíteni. Szerencsére, némi sütőporral vegyítve a WC eldugulásakor is segítségünkre lehet:

Önts a WC-kagylóba egy zacskó sütőport, majd mehet rá egy kis ecet. A por azonnal reakcióba lép a folyadékkal, ez abból látni, hogy nagy valószínűséggel habzik majd. Fontos, hogy az ablakokat nyissuk ki, és a toalett tetejét semmiképpen ne hajtsuk le! Nagyjából 10 percig hagyjuk hatni a keveréket, majd forró vízzel öblítsük le. Külön-külön veszélytelen szerek, azért együtt óvatosan alkalmazzuk őket!

Nyerj akár 10 millió forintot készpénzben>>

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...