2016.09.15. 16:50:11 11651 264

Együtt: több millió köbméter szennyezett víz ömlik a Tiszába
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az Együtt azt várja a Földművelésügyi Minisztériumtól és a környezetvédelmi hatóságtól, hogy derítse ki, honnan ömlik nagy mennyiségű - a párt számításai szerint több millió köbméternyi - szennyvíz a Tiszába.

Tisza - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tisza

Baranyi Krisztina, az Együtt politikusa a tárca épülete előtt tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján bemutatott egy palack fekete színű folyadékot, amelyről azt mondta, hogy azt az élő Tiszából hozták. Záhonytól harminc kilométernyit hajóztak felfelé a folyón, és azzal szembesültek, hogy annak felszínét gyakran parttól partig ürülék borítja, ami a partzugokban néha 30-40 centiméteres vastagságban halmozódik fel - számolt be.

Az önkormányzati képviselő szerint a minisztérium és a környezetvédelmi hatóságok nem megfelelően látják el a dolgukat. Előbbit felszólította, hogy azonnal tárja fel, honnan származik a szennyvíz, amelynek forrását ők nem találták meg, és a helyiek sem ismerik. Hozzátette, megvizsgálták a folyó ukrán szakaszát is, és az biztos, hogy a szennyvíz nem onnan érkezik.

A sajtótájékoztató végén Baranyi Krisztina bement a Földművelésügyi Minisztérium épületébe, hogy leadja a folyadékkal teli palackot Fazekas Sándor tárcavezető titkárságán, de onnan a Belügyminisztériumhoz irányították.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...