2016.11.04. 10:38:48 9270 229

Egyre inkább mobileszközökön nézünk videókat és nem a TV-ben!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Heti 2,5 órával csökkent a hagyományos televíziózással töltött idő az utóbbi négy évben, mindeközben viszont másfél órával többet néznek tv-t és videót mobileszközökön a felhasználók - derül ki az Ericsson ConsumerLab legújabb globális tv- és média jelentéséből.

Tablet, laptop - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tablet, laptop

Az évente kiadott, 24 országból mintegy 30 000 emberrel készült interjún alapuló jelentés megállapította: 2012 óta évente több mint 200 órával, az utóbbi hat évben pedig 85 százalékkal emelkedett a mobileszközökön történő videónézés. A jelentés arra is kitér, hogy az Egyesült Államokban a mobilon nézett videótartalmak 20 százalékát fizetős on-demand szolgáltatók nyújtják.

A kutatás rámutatott ugyanakkor arra is, hogy a felhasználók egyik legnagyobb problémája a megfelelő műsor megtalálása és kiválasztása. Az Egyesült Államokban a válaszadók csupán 51 százaléka elégedett a hagyományos televízióban történő műsorkereséssel, míg ugyanez az arány a VOD (video on demand) szolgáltatás esetén 63 százalék, annak ellenére, hogy a hagyományos TV-hez képest 45 százalékkal több időt töltenek online tartalom-kiválasztással.

A felmérés szerint az on-demand tartalmak nézésére fordított idő 50 százalékkal emelkedett 2010 óta, a trend pedig folytatódhat. Erre utal, hogy a felhasználók 37 százaléka heti rendszerességgel néz meg egymás után két vagy több epizódot sorozatából, és több mint ötödük ezt napi rendszerességgel teszi. Az on-demand szolgáltatásokban élen járó Egyesült Államokban a VOD szolgáltatásokra fordított kiadások 2012 óta havi 13 dollárról 20 dollárra, 60 százalékkal emelkedtek.

Az Ericsson ConsumerLab jelentése mintegy 1,1 milliárd fogyasztót reprezentál, részletesen ismerteti a televízióval és médiával kapcsolatos legfrissebb fogyasztói trendeket, igényeket, és szempontokat, valamint ezek potenciális hatását az iparági üzleti modellekre.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...