2014.09.18. 12:00:00 11138 71

Egy kosárnyi egészség: a sokoldalú alma
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha ősz és gyümölcs, akkor alma. Persze, egész évben fogyasztható, hiszen a nagyobb (és már a kisebb) áruházak polcain az év 365 napján kapható, mégis ősszel esik a legjobban, akár nyersen fogyasztjuk, akár gőzölgő almás pite formájában kerül az asztalra. Kerek formájával a tökéletességet, bibliai múltjára visszaemlékezve a kísértést és a csábítást is jelképezheti, ezenkívül természetesen az egészség megőrzés egyik kiváló formája.

Egy kosár alma, egy kosár egészség | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egy kosár alma, egy kosár egészség | Fotó: 123rf.com

Ha alma…

…akkor orvosság

A gyümölcshúsban található pektin igazi csodaszer mindenféle földi bajra. Enyhítheti a hasmenést, de szabályozza a vese és a máj működését is. Nyersen fogyasztva almasav-, foszfor és vitamin tartalmának köszönhetőn serkenti az agy működését. De olyan bajokkal is elbánhat, mint a köszvény, álmatlanság, rekedtség, láz, gyulladás és egyéb, emésztéssel kapcsolatos problémák.

Egyébként tudtad, hogy az almában több mint harmincféle vitamin és ásványi anyag van? A legfontosabbak: A, B, C, niacin, folsav, kálium, foszfor, magnézium, vas, kalcium és még sorolhatnánk.

…akkor bor

Az alma levéből, alkoholos erjedéssel készülhet borocska is. Ha finom itókát szeretnénk, lehullott, vagy éretlen gyümölcsből nem ajánlatos készíteni. A legkiválóbb hozzá az őszi érésű alma. Tehát: ősz van, alma van. Bor is lesz…?

…akkor diéta, fogyókúra

Ásványi, anyag, rost és vitamintartalmának, valamint alacsony kalóriatartalmának köszönhetően jó fogyókúrás étel, „nasi”, de akár egy diéta alapja is lehet.

… akkor ecet

Az előző gondolathoz szorosan fűződik, hiszen az almaecet már nagyanyáink ideje óta ismert és bevált fogyókúrás módszer. Ennek oka, hogy csökkenti az étvágyat, felpörgeti az anyagcserét, javítja az emésztést és tisztítja a szervezetet. Sőt, az egyik legjobb természetes zsírégetőként tarják számon. Még a hajunk, bőrünk is szebb lehet tőle, mely baktériumölő hatásának köszönhető.

…akkor pite

Finom, omlós tészta, isteni, fahéjas, édes alma középen. Senkinek sem kell bemutatni, és szinte mindenki imádja. De úgy a legjobb, ahogy a nagyi készíti. Ez a recept nekünk is megvan. :)

Forrás: wikipedia, hazipatika.hu, fogyas.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...