2015.11.01. 14:38:18 8221 251

Egy gyertya érte és egy gyertya magadért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Halottak napján mindig számot vet az ember. Vajon úgy élünk, hogy azok a szeretteink is büszkék lennének ránk, akik már nincsenek velünk. Az áldott nagymamák és nagypapák, a fiatalon búcsúzott édesapák és édesanyák, testvérek és gyermekek. Vajon Ők büszkék lennének ránk? S ha itt lennének, mit tanácsolnának?

Gyertyagyújtás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyertyagyújtás

Ha egy valamire rájöttem az évek alatt, amióta nincs velem az édesapám, az az, hogy az élőknek élnie kell. Nem csak látszólag. Nem csak imitálni kell az életet, hanem valóban ÉLNI. Nagybetűkkel. Pontosan ő értük, az ő tiszteletükre, mert ők már nem tehetik ezt meg.

Szükséges természetesen gyászolni, fogsz is. Sokáig. És lesz idő, amikor eszméletlenül hiányzik majd. Aztán ahogy telnek az évek, a hiányérzet gyengül... Majd amikor mindennek kereknek kellene lennie, de Neked mégis hiányzik valami, akkor rájössz, talán már soha nem lesz semmi sem kerek és egész. Valami miatt nem lehetsz teljesen boldog. Ez a hiányzó valami az a részed, ami a halottaiddal együtt távozott. Neked mégis tovább kell menni az úton, és hinni abban, hogy az életed még több lehet.

Lesz idő, amikor igazságtalannak tartod a halálát. Sőt, még az is előfordulhat, hogy dühös leszel Rá. Vagy magadra. Vagy az életre. De Neked itt van dolgod. Azzal nem hozod vissza, ha feladod, és Veled csak úgy megtörténnek a dolgod. Nem segít rajta, ha kiengeded az irányítást a kezedből. Neked erősnek kell lenned. Magadért és a körülötted élőkért. Ő is ezt tanácsolná. S ha így élsz, büszke lesz Rád és Te is magadra.

Ma gyújts Te is egy gyertyát a halottakért és egy kicsit magadért is!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!