2014.07.13. 12:29:03 3557 20

Egy éven belül kevesebb apróbetű a számlacsomagoknál
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A banki díjak és költségek befolyásolására készül a Magyar Nemzeti Bank. Egy éven belül elkészülhet a tervezet, aminek lényege, hogy a bankok kínáljanak könnyen összehasonlítható számlacsomagokat.

Pénz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pénz

Nagy Márton, az MNB pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős ügyvezető igazgatója a Magyar Nemzetnek elmondta, tapasztalatok azt mutatják, hogy a pénzintézetek az egyéb díjak és költségek emelésével igyekeznek ellensúlyozni a kamatok korlátozásán elszenvedett veszteségeiket.

Az ügyvezető igazgató kifejtette: az MNB következő célja, hogy könnyen áttekinthető, a pénzhasználathoz igazodó számlacsomagok kialakítására ösztönözze a bankokat. Első lépésben meghatározzák a tipikus számlacsomagokat, majd ezekről árstatisztikát, illetve díjadatokat gyűjtenek, és jó lenne megalkotni egy olyan teljes bankszámlaköltség-mutatót is, mint a hitelek esetében a teljes hiteldíjmutató.

Nagy Márton abban bízik, a bankok a jegybanki ajánlás után áttekinthetőbbé teszik a kínálatukat és az árazást. Ha nem, jogszabály-módosítást kezdeményeznek.

A végső cél, hogy minden banknak legyen 5-6 olyan tipikus számlacsomagja, amelyeket egy átlagos ügyfél is könnyen össze tud hasonlítani.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...