2017.01.20. 11:00:02 15213 393

Egészséges vacsoraötletek, melyekre a férjed sem fog nemet mondani
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Úgy érzed, hogy állandóan csak húst esztek hússal? Sok tápanyagot tartalmaznak a húsok, az biztos, ám, ügyelni kell arra is, hogy más is kerüljön az asztalra, mondjuk némi zöldség. :) Bár a család férfi tagjai lehet, hogy eleinte a nem tetszésüknek adnak majd hangot, viszont, ha rá tudod venni őket a kóstolásra, akkor később már nem lesz gond!

Padlizsán saláta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Padlizsán saláta

Elárulunk egy titkot, a zöldséges ételeknek sem kell feltétlenül rossznak lennie. Minden a fűszerezésen múlik!

Csicseriborsó egytálétel

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csésze szeletelt mogyoróhagyma
  • 1 szál friss kakukkfű
  • 1/4 teáskanál só
  • 1 csokor mángold, apróra vágva
  • 2 csésze kockára vágott paradicsom
  • fél kg csicseriborsó – konzervből, lecsepegtetve
  • ¾ csésze zöldségleves alaplé
  • 1 csipet cayenne bors
  • 1/2 teáskanál friss citromlé
  • Frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
  • 4 szelet teljes kiőrlésű baguette pirítva, fokhagymásan, ha szeretitek

Elkészítés:

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd adjuk hozzá az apróra vágott mogyoróhagymát (vagy vöröshagymát), sózzuk meg, s pároljuk meg fedő alatt. A felaprított mángoldot, paradicsomot, csicseriborsót, zöldség alaplevet, cayenne borsot, s főzzük tovább kb. 10 percig. Savanyítsuk a citromlével, adjunk hozzá még ízlés szerint sót, borsot és a friss kakukkfüvet. Pirítóssal tálaljuk!

Forrás: fitnessmagazine.com

Fetás szendvics

A görögsalátába egy kicsit (vagy, ha úgy szereted, mint mi, akkor sokkal) több feta sajtot raksz, azt az igazi krémes fajtát, a hozzávaló zöldségeket (lilahagyma, paradicsom, uborka, olívabogyó) pedig kisebbre vágod, majd pirítósra halmozod. A tetejét megszórod oregánóval és egy kis borssal. Vacsorára tökéletes!

Padlizsános-leveles vendégváró

Természetesen nemcsak a vendégeknek, hanem a családnak is elkészítheted ezt a nagyon finom padlizsános vagy akár cukkinis leveles tésztából készült sós finomságot. Egy lehelet vékony sonka is kerülhet rá, hogy a férfilélek is megnyugodjon… A receptet itt találod>>

Grillezett padlizsán

  • 1/2 csésze kecskesajt
  • 1 evőkanál apróra vágott friss rozmaring
  • 1/2 csésze extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1/2 teáskanál só, valamint további ízesítésére
  • 6 bébi padlizsán vagy 3 normál
  • Frissen őrölt fekete bors
  • 3 evőkanál mazsola
  • 3 evőkanál fenyőmag

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a kecskesajtot és a felaprított rozmaringot. Ezt elkészíthetjük előre, és légmentesen lefedve tárolhatjuk a hűtőszekrényben pár napig. Keverjük össze egy másik tálban az olajat, a balzsamecetet és fél teáskanál sót. Melegítsük elő a sütőt vagy a grillt. Kenjük meg a félbe vágott bébi padlizsánt az olajos páccal, sózzuk, borsozzuk. A maradék pácot félre tehetjük későbbre.

Tegyük a padlizsánt grill rácsra a vágott felével lefelé, majd 5-7 percig grillezzük, félidőben fordítsuk meg. Akkor van kész, amikor a padlizsán már teljesen puha, és enyhén megpirult. Szórjuk meg a tetejét a kecskesajtos keverékkel, majd mazsolával és fenyőmaggal. Tegyük vissza a grillre, amíg enyhén megolvad a kecskesajt. A félre tett olajos-ecetes páccal kicsit meglocsolva tálaljuk.

Forrás: fitnessmagazine.com

Meleg saláták

Ínyenc salátákat is készíthetsz, s mivel nem a ropogós, fejes vagy jégsalátából készült salikról van szó, ezért télen is jól fognak esni, sőt, egészen laktató variációkkal is tudunk szolgálni. Ott van például a fetás kelkáposzta saláta, a zelleres burgonya saláta vagy a gombás Camembert saláta – egyik sem nevezhető kalóriaszegénynek, ugyanakkor sok vitamint és tápanyagot tartalmaznak, tehát ideális téli zöldséges vacsorák, melyek néha napján helyettesíthetik akár a húsos fogásokat is. :)

Az említett meleg saláták receptjeit itt találod: Meleg saláták – téli vitaminbombák a hideg időben

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!