2015.09.27. 13:33:53 8958 271

Egészséges szokások, amik akár árthatnak is
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Napjainkban egyre népszerűbb, és talán kedveltebb egészségesen, egészségesebben élni. Erre buzdítanak a reklámok, híres személyiségek és talán barátaink, ismerőseink is. Ezért, és persze magunkért is igyekszünk többet mozogni, odafigyelni a táplálkozásunkra. Ám megesik, hogy néha túlzásokba esünk.

Gyümölcsök - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyümölcsök

Mint mindenben, itt is igyekeznünk kellene az arany középút megtartására. De sokszor, vagy külső, vagy belső hatásra, nem nagyon sikerül. Nézzük, mi az, amire érdemes odafigyelni!

1. Mert sportolni minden nap kell

Ez azért nem teljesen igaz! Sőt! Néha szüksége van testünknek, izmainknak is a pihenésre, regenerálódásra. A heti háromszori, esetleg négyszeri edzés bőven elég. A többi nap jöhet valami könnyebb mozgásforma: egy kényelmes séta, esetleg egy laza kerékpártúra.

2. Jó tudni, hogy mennyi az annyi

Talán időnként megengedett a kalóriák számolgatása, de hosszú távon biztosan nem jó! Lehet, némi zsírt is veszítesz a számolgatásnak köszönhetően, de először a nagyon is fontos tápanyagok örülnek ki a testedből. Inkább arra figyelj, mi az, amit eszel. Teljes kiőrlésű pékáru, zöldség, gyümölcs azért legyen a napi menüdben.

3. Light, cukormentes a legjobb

Vagy mégsem? Azért nem árt odafigyelnünk, hogy ha cukor helyett egyéb édesítőszert használnak bizonyos ételekben, italokban, azok felelősek lehetnek a ránk törő farkaséhségért. Esetleg megeshet az is, hogy valaminek ugyan alacsony a cukortartalma, zsírtartalma viszont annál magasabb. Érdemes még figyelmesebben elolvasni ezen termékek összetételét, nehogy többet ártson, mint használjon egy-egy „szuperegészséges” étel.

4. Gyümölcs? Jöhet bármennyi!

Sajnos, ez sem egészen így van. Bizonyos gyümölcsöknek, mint a szőlő, banán vagy a körte, elég magas a gyümölcscukor tartalma. Illetve a szárított változatokat, mint a mazsola, datolya, szilva, banán, szintén nem érdemes diéta idején fogyasztani. Ezzel szemben, ha az adott évszak is megengedi, jöhet a dinnye, a különböző bogyós gyümölcsök, a rebarbara, esetleg a lime.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...