2014.05.22. 16:00:00 6586 40

Édes születésnap - idén 50 éves a mogyorós csoda
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Édesszájúak, Nutella imádók, figyelem! Idén egész évben lelkiismeret furdalás nélkül majszolhatjuk imádott édességünket friss kenyérre kenve, egyszerű, de nagyszerű palacsintatöltelékként, finom házi piskótába csavarva tekercsként, kedvenc házi készítésű tortánk/sütink ízesítőjeként. Vagy csak úgy, az üvegből kanalazva, hiszen idén fél évszázados minden idők egyik legjobb találmánya, a Nutella.

Nutellás kenyér - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nutellás kenyér

„Csupa tej, mogyoró”

Tudjuk, hogy „finom íz, csudajó”, meg hogy ő az energia és a „mindennapi erő”. És arról van információnk, kinek köszönhetjük? Pietro Ferrero 1944-ben alapította meg cukrászdáját az olaszországi Albában, melynek egyik szobájában született meg kicsik és nagyon kedvence. Kezdetben „Supercrema” néven tündökölt. 1963-ban Ferrero fia, Michele indult útnak, hogy bemutassa a terméket Európának, akkor már Nutella néven. Az első üveg ínyencség 1964. április 20-án hagyta el a Ferrero gyárat, és azóta meghódította az egész világot. A mogyorós finomság a kerek évfordulóra szülőhazájában hetvencentes emlékbélyeget kapott.

Világnap és egyéb furcsaságok

Bizony, mert világnapja is van ennek a különlegességnek, méghozzá február 5-én. De még mindig nem ez a legbizarrabb kitaláció vele kapcsolatban. Egyesek az arcukra kenik (micsoda pazarlás!) és az erről készült képeket terjesztik a világhálón. Mások (egyéb kihívást nyilván nem találva) minél kevesebb idő alatt próbálnak magukba tuszkolni egy egész üveg Nutellát (Nutella challenge). Sőt, megint mások azon versenyeznek, ki tudja a legérdekesebb kombinációt összeállítani az édes mogyorókrémmel. Eddig csak a Nutellába mártogatott ropiról hallottam, de van, aki brokkolival is kipróbálta. Jó étvágyat nekik is! Szerintem mi maradunk a hagyományos, ám, cseppet sem unalmas felhasználási módnál.

+ egy dal

Mi egy lelkes rajongó „Nutella indulójával” köszöntjük az ünnepeltet! :)

Forrás: ferrero.hu, wikipedia.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...