2016.01.17. 08:48:35 9545 257

Edd magad szépre – Egészséges nassolnivalók
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Te sem bírod ki a napot egy kis nasi nélkül? Általában sikerül is rávenned magad, hogy valami kevésbé egészségtelent egyél ilyenkor, mondjuk valamilyen finom gyümölcsöt, esetleg müzliszeletet tömsz magadba. Ám egy idő után ezek is unalmassá válhatnak és rendszerint jönnek a csokik, chipsek, finom, ám cukros péksütemények.

Avokádó és citrom - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Avokádó és citrom

Hogy ez ne így legyen, és ne csak egészségednek, hanem szépségednek is jót tegyél a két étkezés közti nasikkal, válogass a következő finomságok közül.

Avokádó citrommal és tengeri sóval

A finom avokádó tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, valamint gazdag omega-3 zsírsavban. Ez a finomság folyadékkal tölti fel bőrünket és simává, puhává varázsolja azt. A benne lévő biotin gyors segítség a töredezett körmöknek és a száraz hajnak. Van, aki finom krémet készít belőle, más csak „magában” fogyasztja, de citromlével megbolondítva és egy kis tengeri sóval megszórva még egészségesebb csemege lehet.

Alma mézes-tahini szósszal

Az almáról már mi is többször írtuk, hogy milyen egészséges, tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, polifenolokkal, illetve flavonidokkal. A tahini, ami valójában szezámmagból készült mártás, 20%-ban tiszta fehérje. Utóbbit keverd össze finom mézzel, és fogyaszd almaszeletekkel.

Sárgarépa, ami mindig beválik

A sárgarépa, némi túlzással, szinte minden bajra gyógyír: tisztítja a testet, megelőzi az öregedést és jótékony hatással van a bőrre, fogakra, szemekre. Ehhez kitűnően passzol a magas fehérjetartalommal bíró hummusz, ami nagyrészt csicseriborsó felhasználásával készülő „massza”.

Az ízletes mandula

A finom csonthéjas, illetve a belőle készült pép tele van proteinnek, ballasztanyagokkal és természetes, növényi eredetű zsírokkal. A benne lévő E-vitamin védi bőrünket a káros UV-sugarak ellen, ezen felül remek energia- és magnéziumforrás.

Étcsokoládé

Nyilván a felsorolt nassolnivalók is finomak, azért mi a végére tartogattuk az igazi nagy durranást!:-) A minimum 70 %-os kakaótartalommal bíró csokit minden lelkiismeretfurdalás nélkül (de azért mértékkel) fogyaszthatod, hiszen boldoggá és egészségessé is varázsol egyben. Már egy kis darab is csökkenti a vérnyomást. A kakaó segíti a dopamin, vagyis a boldogsághormon termelődését, illetve szabályozza a vérnyomást. A csokiban található vas, cink és réz segíti a sejtek regenerálódását.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...