2017.01.02. 08:45:47 13021 341

Ecetes olló helyett – Így távolítsd el a zsírfoltot
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hányszor hallottuk a fenti poént kedves ismerőseiktől egy-egy eltávolíthatatlan, vagy annak tűnő például zsírfolt láttán. Míg a vicceskedőnek dagad a melle, hogy mekkora poént mondott, addig mi már-már a sírás határán vagyunk, mert ez az ecetes olló dolog nem is annyira poén – lehet, tényleg menthetetlen a kedvenc ruhánk.

Foltok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Foltok

De talán nincs minden veszve, és nem kell sem az olló, sem a szemetes után nyúlnunk egy-egy, a ruhánkon éktelenkedő zsírfolt láttán. A következőket érdemes kipróbálni!

Elő a piperecuccokkal!

Végy egy vattapamacsot, és itasd fel azzal az olajat! Ha az nincs kéznél, egy darabka papírtörlő is megteszi. Csak ha lehet, ne dörzsöld a foltot!

Vizet, vizet!

Különösen a pamutból készült ruhákhoz lesz hatásos a következő módszer. Önts egy kis ásványvizet a foltra, és itasd fel egy vattapamaccsal, vagy egy száraz ronggyal.

Krumpli, a mindenható

Ha otthon, vagy vendégségben ér a „foltbaleset”, dörzsöld meg a foltot egy félbevágott krumplival, vagy a krumpli héjával. De a legjobb, ha van kéznél, vagyis a háznál egy kis burgonyaliszt. Szórd meg vele a foltot és hagyd hatni pár percig, majd kefével gyengéden dörzsöld át a pacát. Ezzel a módszerrel, nem csak a ruhádból, de a szőnyegedből is kiveheted a foltokat.

Kend a hajadra… is!

Spriccelj egy kis szárazsampont a foltra, hagyd hatni egy kis ideig, majd porold le az anyagról a szert.

Ha van otthon egy kis itatóspapír!

Tegyél a folt alá, illetve fölé egy-egy darabka itatóspapírt, majd simítsd végig vasalóval! Vigyázz, hogy a vasaló ne legyen túl forró!

Ne legyél sótlan!

A friss zsírfoltra szórj egy kis sót, ami oldja a nem oda illő anyagot.

Ha a „bőröd” bánja

A bőr talán az egyik legkényesebb anyag, így foltok esetén még nagyobb félelemmel nyúlunk hozzá. A zsírfoltot felvert tojásfehérje segítségével tüntetheted el belőle/róla.

Szappan, szappan, szappan

Ha észreveszed a zsírfoltot, amint lehet, tedd a ruhádat langyos, szappanos vízbe, majd dörzsöld át vele a foltot. A legjobb szer a zsírfoltra az epeszappan.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!