2017.01.02. 08:45:47 13018 341

Ecetes olló helyett – Így távolítsd el a zsírfoltot
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hányszor hallottuk a fenti poént kedves ismerőseiktől egy-egy eltávolíthatatlan, vagy annak tűnő például zsírfolt láttán. Míg a vicceskedőnek dagad a melle, hogy mekkora poént mondott, addig mi már-már a sírás határán vagyunk, mert ez az ecetes olló dolog nem is annyira poén – lehet, tényleg menthetetlen a kedvenc ruhánk.

Foltok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Foltok

De talán nincs minden veszve, és nem kell sem az olló, sem a szemetes után nyúlnunk egy-egy, a ruhánkon éktelenkedő zsírfolt láttán. A következőket érdemes kipróbálni!

Elő a piperecuccokkal!

Végy egy vattapamacsot, és itasd fel azzal az olajat! Ha az nincs kéznél, egy darabka papírtörlő is megteszi. Csak ha lehet, ne dörzsöld a foltot!

Vizet, vizet!

Különösen a pamutból készült ruhákhoz lesz hatásos a következő módszer. Önts egy kis ásványvizet a foltra, és itasd fel egy vattapamaccsal, vagy egy száraz ronggyal.

Krumpli, a mindenható

Ha otthon, vagy vendégségben ér a „foltbaleset”, dörzsöld meg a foltot egy félbevágott krumplival, vagy a krumpli héjával. De a legjobb, ha van kéznél, vagyis a háznál egy kis burgonyaliszt. Szórd meg vele a foltot és hagyd hatni pár percig, majd kefével gyengéden dörzsöld át a pacát. Ezzel a módszerrel, nem csak a ruhádból, de a szőnyegedből is kiveheted a foltokat.

Kend a hajadra… is!

Spriccelj egy kis szárazsampont a foltra, hagyd hatni egy kis ideig, majd porold le az anyagról a szert.

Ha van otthon egy kis itatóspapír!

Tegyél a folt alá, illetve fölé egy-egy darabka itatóspapírt, majd simítsd végig vasalóval! Vigyázz, hogy a vasaló ne legyen túl forró!

Ne legyél sótlan!

A friss zsírfoltra szórj egy kis sót, ami oldja a nem oda illő anyagot.

Ha a „bőröd” bánja

A bőr talán az egyik legkényesebb anyag, így foltok esetén még nagyobb félelemmel nyúlunk hozzá. A zsírfoltot felvert tojásfehérje segítségével tüntetheted el belőle/róla.

Szappan, szappan, szappan

Ha észreveszed a zsírfoltot, amint lehet, tedd a ruhádat langyos, szappanos vízbe, majd dörzsöld át vele a foltot. A legjobb szer a zsírfoltra az epeszappan.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...