2016.05.24. 10:22:49 9728 235

Drámai gyorsasággal pusztulnak a Dél-kínai-tenger korallzátonyai
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Dél-kínai-tenger korallzátonyainak több mint 80 százaléka, a mangrovék mintegy 73 százaléka elpusztult az 1970-es évek óta - közölte a kínai környezetvédelmi tárca egyik tisztségviselője.

Korallzátony - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Korallzátony

Vang Hsziao-csiang egy pekingi konferencián arról beszélt, hogy a térségben az elmúlt években felgyorsult az ökoszisztéma pusztulása, a helyzet mára igen súlyossá vált.

A szakember nem jelölt meg konkrét okokat, csupán általánosságban beszélt az "egyre intenzívebb emberi tevékenységről" és a "globális felmelegedés egyre károsabb hatásairól".

KorallzátonyKorallzátony

Természetvédők többek között az illegális halászatot és az óriáskagylók kifogásakor végzett kiterjedt kotrást okolják a helyrehozhatatlan károkért.

Szakértők szerint károsítja a környezetet a zátonyok, szigetecskék mesterséges feltöltése, az rajtuk folyó építkezések és a kapcsolódó hajóforgalom.

Egy tavalyi sajtóhír arról számolt be, hogy az elmúlt években emiatt több ezer hektár korallzátony veszett el. A The Guardian című brit lap John McManus tengerbiológust idézte, szerinte ez az emberi történelem leggyorsabb ütemű tartós korallpusztulása.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...