2016.09.13. 17:10:02 16091 331

Dolgok, amelyekkel egyszerűen kimutathatod a szeretetet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szép szó a szeretlek, de ezer más módja is van annak, hogy kimutasd a szerelmed vagy a szereteted a párod és a családod iránt. Sőt, ha túl gyakran, már-már megszokásból hagyja el az ajkad, akkor bizony akár egy üres frázisnak is tűnhet a másik szemében, míg a tetteivel sokat elárul az ember.

Szeretet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szeretet

A szeretet nyelvekről már esett szó itt a PROAKTIV magazinban, és tény, hogy mindenkihez más üzenetek jutnak el, más szeretetnyelven ért a leginkább. Ezekről itt olvashatsz: Te milyen szeretet nyelven beszélsz?. Ha tudjuk, hogy másik miből érzi a szeretetünket, könnyű dolgunk van, egyszerűen élünk ezzel a nyelvvel, és nap mint nap használjuk. Vannak azonban olyan gesztusok, amiket mindenki értékelni fog, és a goodhousekeeping.com ezeket vette sorra, érdemes közülük egy-kettőt megszívlelni, hogy kapcsolataink még jobban működjenek.

1. Figyelemmel a másik iránt!

Ha beszélgettek, együtt vagytok, ne vonja el semmi a figyelmedet a másikról ebben az időszakban. Az internet, a tévé, egy beeső sms vagy hívás mind megzavarhatja azt a szférát, amiben vagytok. Ha éppen az e-mailjeidet csekkolod, mondjuk, vacsora közben, vagy egy baráti kávé alatt, azt az üzenetet küldheted a másik felé, hogy ő nem fontos – állítja a szakértő, Mike Dow házassági tanácsadó. Ha belegondolsz, ebben van valami, valószínűleg Te is ezt szűrnéd le fordított esetben, pláne ha gyakran előfordulna. A legtöbb, amit a szeretett személyért tehetünk, hogy megajándékozzuk az osztatlan figyelmünkkel arra az időszakra, mit együtt töltünk, vagy egymásra szánunk.

2. Főzz neki, de ne akármit!

Nemcsak a férfiak szívéhez vezethet a gyomrán az út! Mindenki értékeli, ha a kedvében akarnak járni és kedvenc ételét főzik. Ezzel üzenheted neki egyrészt, hogy ismered (hiszen tudod, hogy mit szeret), másrészt, hogy fontos neked annyira, hogy saját kezűleg elkészíted a kedvencét. A férjem például a mai napig emlegeti, amikor egy születésnapjára a kedvenc túrótortáját már hajnalban elkészítettem – ügyesen taktikázva, hogy ne kelljen reggel kinyitnia a hűtőajtót - , mielőtt munkába indultunk, hogy estére meg tudjam lepni, és, hogy ez mennyire jól esett neki.

3. „Köszönöm!”

Néha magától értetődőnek vesszük a dolgokat, például egy vasárnapi ebédet a nagyinál, vagy, hogy a párunk elmosogat, a gyerek leviszi a szemetet, a férjünk cipeli a bevásárlást. Köszönjük meg nekik, és mondjuk el, hogy mennyire értékeljük a fáradalmukat. Ki tudja, talán cserébe ők is elmondják nekünk ugyanezt. ;)

4. Kérd a tanácsát!

Ha úgy gondolod, hogy valamiben a barátnőd vagy az anyukád a legkompetensebb, akkor kérdezd meg róla, és vedd figyelembe a tanácsát. Lehet, hogy egy másik ügyben a párod segíthet, vagy éppen a gyereked. Az, hogy kíváncsi vagy a véleményükre, és elismered tudásukat, jól fog esni nekik!

5. Hallgasd meg!

Egyszerűen csak hagyd, hogy a másik megossza veled búját baját, amikor úgy gondolja, hogy erre van szüksége. Ha látod rajta, hogy valami bántja, kérdezz rá, hogy akar-e beszélni róla, és hallgasd végig. Ne akarj tanácsot adni, ne ítélkezz, csak hallgasd meg. Persze, ha a tanácsodat vagy a véleményedet is kéri, akkor oszd meg vele, de egyébként ne traktáld a nézeteiddel. Próbáld meg kibírni anélkül, és igyekezz egy olyan közeget biztosítani neki, ahol nyugodtan elmondhatja a gondjait, anélkül, hogy azt lekicsinyelnék, így vagy úgy véleményeznék stb.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...