2015.04.25. 17:00:00 9002 275

Dobd fel a salátád! - Rukkolj elő a rukkolával!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Míg a párom odáig van érte, addig én inkább csak óvatosan fogyasztok belőle. Aki szereti a rukkolát, az szinte megőrül kicsit csípős, borsos, mustáros, tormás ízétől, melyet diós, mogyorós zamat dob fel. Ám jótékony élettani hatásai miatt érdemes lenne megbarátkozni vele.

Rukkola - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rukkola

Rukkola az étrendedért

Hogy a konyhában helye van, azt már régóta tudjuk. Remekül illik a csirkéhez, halhoz, tojásos, paradicsomos és burgonyás ételekhez. De spenóttal keverve, vagy akár azt helyettesítve mártás is készíthető belőle. Megbolondíthatod vele a rizottót, de kicsit zsírosabb sajttal összevegyítve kerülhet belőle a pizzára is. Ha íze túl intenzív számodra, salátákhoz inkább csak ízesítőként használd.

Rukkola az egészségedért

Rendkívül magas a vitamin- és ásványianyag-tartalma. Nem szűkölködik kalciumban, vasban, magnéziumban, káliumban, foszforban és szilíciumban. Vitaminok közül A, B2, B5, C és K is található benne.

A vitaminok és ásványi anyagok mellett antioxidánsokban, rostokban és glükozinolátban (aromaanyag) is bővelkedik, amely megelőzheti súlyos betegségek kialakulását. Nyersen fogyasztva a benne lévő klorofill szintén segít ebben.

Rukkola a csontjaidért

A K-vitamin csontjaink egészségének szempontjából fontos, hiszen megakadályozza a kalcium felszívódását a csontokból és a fogakból.

Rukkola az emésztésedért

Nehezebb ételek, tészták mellé érdemes fogyasztani, mert megkönnyíti emésztőrendszered dolgát. A vastagbél egészségének megőrzésben is segítségedre lehet, illetve a rostok, antioxidánsok segítenek, hogy a méreganyagok rendben kiürüljenek szervezetből. Fogyasztása a koleszterin- és a vércukorszintedre is pozitív hatással lehet.

Rukkola a szellemi frissességedért

A ruccolában található B-vitamin, főként a B-9, vagy más néven folsav jó hatással a memóriánkra, szellemi képességünkre. Megfelelő mennyiségű ruccola fogyasztásával elkerülheted a feledékenységet, szellemi frissességed romlását. Sőt, a folsav nagyon jó és egyben nagyon fontos a várandós hölgyek számára.

Rukkola a gyulladások ellen

Nemcsak energiaforrásként szolgál, hanem a külső vagy belső gyulladások legyőzésében is segít.

Rukkola a szenvedélyes szerelemért

Hogy tovább fokozd párod vágyát irántad, a vacsorába csempéssz egy kis rukkolát! A benne lévő antioxidánsok és egyéb anyagok emelik a tesztoszteronszintet.

Forrás: hazipatika.hu, tudatosvasarlo.hu, filantropikum.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...