2016.08.21. 13:49:52 9625 294

Déli harangszó helyett gyomorkorgás? – Miért is?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Olykor ellenállhatatlan vágyat érzünk az iránt, hogy megfejtsük az élet nagy kérdéseit, választ kapjunk az emberiség szinte egészét foglalkoztató miértekre. Ilyen a tyúk és a tojás esete, vagy hogy van-e élet a Földön kívül? Egyesek pedig nem bírnak aludni, míg meg nem fejtik a rejtélyt: miért is korog a gyomrunk?

Ebéd - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ebéd

A válasz sokaknak egyszerű lehet: mert éhesek vagyunk!:-) De nyilván megvan annak a tudományos magyarázata is, hogy testünk miért ilyen módon jelzi, hogy ennivalóra lenne szüksége.

Íme az ok

Emésztőszerveink folyamatosan mozgásban vannak, összehúzódnak, majd elernyednek. Így dolgozzák fel és/vagy szállítják tovább a magunkhoz vett élelmiszereket. De nincs ez másként akkor sem, ha néhány óráig nem eszünk semmit: a gyomor mozog, összehúzódik, majd elernyed. Ám ekkor az üres „térbe” szorult levegő mozog odabent, amit kint gyomorkorgás formájában hallhatunk.

Tehetek ellene?

Naná, egyél gyorsan valamit!:-) Persze, szinte biztos, hogy egy-egy combosabb korgás egy fontos találkozó, egy értekezlet, megbeszélés, vagy egy általad tartott előadás közben jön rád, amikor elég kevés az esélye, hogy evéssel gyorsan csillapítható az „égzengés”. Senkit nem akarunk elkeseríteni, de a gyomorkorgást megszüntetni az evésen kívül mással nem lehet.

(Ne) gondolj rá!

Észrevetted már, hogy ha az amúgy is korgó gyomorral az evésre gondolsz, a „gyomorkoncert” még hangosabb lesz? De ugyanez történik, ha egy általad nagyon kedvelt ételre gondolsz. Ám ha célod nem az erősítés, sokkal inkább a „mormogás” enyhítése, gondolj valami teljesen másra, csak ne az evésre vagy a kedvenc fogásodra. Mondjuk, aki ezt korgó gyomorral megvalósítja… :-)

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...