2014.12.13. 08:53:24 6752 21

Darwin-díjasok: ennyire hülyék lennének a férfiak?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Aki hülye, az haljon meg! - mondta mindig a nagyanyám. Persze nem szó szerint értette, és nem akart ő semmi rosszat, de mindenki vette az adást. Darwin is valahogy így gondolkozott, amikor a természetes szelekció elméletét megalkotta: a gyenge és a nem elég elmés fajok elpusztulnak. Éppen ezért a Darwin-díjat csak posztumusz oszthatják.

Pamplona - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pamplona

Miután kiderült, egy pár magassarkúval milyen könnyen lehet befolyásolni a férfiakat, itt az újabb bizonyíték. A Darwin-díjasok 90 százaléka férfi. Az idén húsz éves díjat azok kaphatják meg posztumusz, akik saját hülyeségük miatt haltak meg, és ezzel is bizonyítják a természetes kiválasztódás elméletét. 1995 óta a Darwin-díjak 90 százalékát férfiak „nyerték el” – írja a Telegraph, mely fel is idéz néhány tanulságos esetet.

Ilyen például az a férfi, aki egy bevásárlókocsit kötött a vonat után, hogy ingyen jusson haza, vagy a terrorista, aki kinyitotta saját levélbombáját – a posta visszavitte neki mert kevés bélyeget rakott rá. Volt aki főbe lőtte magát egy „kém tollal”, mert barátja nem hitte el, hogy az igazi.

A húsz év alatt 332 esetből 14-ben férfiak és nők egyszerre okozták saját halálukat, a maradék 318 jelöltből pedig 282 azaz 88,7 százalék volt a férfi. A kutatók szerint a férfiak azért vállalnak kockázatokat, mert a társadalom a kockázatvállalást értékeli „férfias magatartásként”. Azt azonban nem tudni, miért vállalnak sokan olyan felesleges kockázatokat melyeknek valószínű kimenetele negatív lehet.

A Darwin-díjasok elemzése azonban csak korlátozottan értelmezhető, mert a díjra inkább nők jelölnek, mégpedig általában férfiakat. Az is számíthat, hogy sokan részegek, amikor véletlenül megölik magukat, és a kutatást végző szerint a férfiak hajlamosabbak az ivásra, mint a nők.

Egyszer például három férfi egyfajta orosz rulettet játszott: le kellett húzni egy felest, és aztán rálépni egy aknára. Végül az akna felrobbant, és mindhárman meghaltak.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...