2016.02.06. 18:56:18 12378 256

„Csupasz” kérdések, „bozontos” válaszok – Avagy miért jó nekünk az intimgyanta?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vagyis jó egyáltalán? Kell? Szükséges? Esetleg csak egy régóta tartó divathóbort, ami előbb vagy utóbb elmúlik, mondván: a természetes sokkal jobb? Csak azért fontos, mert szép, esztétikus látványt nyújtanak így a hölgyek (esetleg az urak) a strandon? Esetleg egészségügyileg lényeges?

Intim Intim "frizura"

Ahol szinte kötelező

A fiatalabb korosztály körében, akár lányokról, sőt, akár fiúkról legyen szó, szinte kötelező a csinosra igazított fazon, vagyis inkább a teljes csupaszság az intim testtájakon. A „felesleg” eltávolítása történhet borotvával, krémmel, gyantával, epilátorral, vagy valamilyen tartósabb eszközzel.

Minek köszönhető a „csupaszság” elterjedése?

A falatnyi tangák, alig takaró bikinik biztosan közrejátszottak, ám emellett a felnőtt tartalmú filmek elterjedésének is nagy szerepe van abban, hogy az intim testtájakon az „alig frizura” lett a divat. Ha más nem is, ezek tökéletesen meggyőzik az embert, hogy a nemi szerveket beborító szőrzet se nem higiénikus, se nem vonzó.

Biztos, hogy olyan higiénikus?

Sajnos, a „csupaszság” korántsem olyan jó dolog, mint először hinnénk. Valószínűleg úgy hisszük, higiénikusabb is, hiszen a „felesleges” szőrtől megszabadítva a nemi szerveket, könnyebb tisztán tartani azt. Ám ez nem így van. Ez valójában egy védelmi vonal a különböző kórokozókkal, baktériummal szemben.

Apró sebek

A gyantázás, borotválás vagy egyéb eljárás segítségével eltávolított szőrzet helyén apró sérülések keletkezhetnek. Ezek, vagy a szőrtüszők könnyen begyulladhatnak.

Előbb elkapjuk!

Hiába hisszük, hogy szőr nélkül könnyebb elkerülni a nemi szervek megbetegedését, ezek az apró sérülések szinte hívogatják a (főként szex közben terjedő) bacikat, vírusokat, egyéb „kártevőket”. Sokkal könnyebben szedünk össze ilyen „frizuval” különböző nemi betegségeket.

Vajon vonzóbbak vagyunk „bozontosan”?

Talán elsőre a többség rávágná, hogy „Ááá, biztos nem!”. Pedig az intim területen lévő szőrzetnek – a kórokozók elleni védelem mellett – egyfajta „vágykeltő” hatása is van. Hiszen az itt lévő szőrzetnek szerepe van a feromonok eloszlatásában, mely illatként is vonzó partnerünk számára.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...