2015.06.05. 17:42:55 18482 432

Csirkecomb többféleképpen: 3 vadiúj recept!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A rántott csirkecomb finom, de egy idő után egy kissé unalmas. Nem is beszélve arról, hogy nyáron senki nem szeret a forró olaj mellett ácsorogni. Akkor már jobb a kertben a grill mellett. Ha azonban nincs grillezésre lehetőséged, vagy esősre áll az idő nyugodtan variáld a következő recepteket a szokásos rántott csirkével.

Sült csirkecomb - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sült csirkecomb

Variációk csirkecombra

A csirkehús a magyar konyha egyik népszerű és egészséges hozzávalója. A többi húsféléhez képest alacsony a zsírtartalma (a csirkecombról is egyszerűen le tudjuk fejteni, ha akarjuk), és létfontosságú vitaminokat (A, B, D), ásványi anyagokat (szelén, kálium, kalcium, magnézium) is tartalmaz. Ezenkívül az omega-3 és az omega-6 zsírsav mennyiség is ideális a szervezet számára. Jó étvágyat kívánunk a következő egyszerű receptekhez!

1. Parmezános

Keverj össze olvasztott vajat (8 csirkecombhoz kb. 5 evőkanál), mézet (2 teáskanál), mustárt (3 evőkanál), zúzott fokhagymát (ízlés szerint) egy tálban. Egy másik tálban keverj össze zsemlemorzsát, reszelt parmezán sajtot, sót, paprikát, borsot és petrezselyemzöldet.

Borsozd és sózd be a csirkecombokat, majd mártsd bele a mézes keverékbe, ezután forgasd bele a parmezános morzsába. Helyezd sütőpapírral kibélelt tepsibe, fújd vagy kend le egy kis olajjal, majd süsd a sütőben kb. 40-50 percig.

2. Citromos-fokhagymás

Keverj össze fehér bort (fél csésze), húsleves alaplét (fél csésze), zúzott fokhagymát, két citrom levét, kakukkfüvet, sót és borsot. Szeletelj fel 5-6 darab közepes fej vöröshagymát. Helyezd el a csirkecombokat egy kiolajozott tűzálló tálba (jénaiba vagy tepsibe), rendezd rá és mellé a vöröshagyma szeleteket, majd borítsd le a boros-húsleveses keverékkel. Süsd 30 percig lefedve, locsold meg, majd fedő nélkül kb. 45 percig vagy amíg meg nem puhul és pirosodik.

3. Curry-s

Keverj össze egy zacskóban lisztet, sót, borsot, paprikát, curry-t és esetleg egy kis szárnyas fűszerkeveréket. Készíts annyi alufólia tálkát, ahány csirkecombod van (ehhez csak alsó combot használj). A tálkát vastag, strapabíró alufóliából készítsd, és legyen egy kicsit mélyebb. Helyezz mindegyikbe egy evőkanálnyi vajat, majd tedd őket egy gáztepsire, és olvaszd fel a vajat a sütőben.

Közben helyezd hármasával a csirkecombokat a lisztes keverékbe a zacskóba, és rázd össze őket. Amikor mindegyikkel megvagy, és a vaj is megolvadt, helyezd őket a saját tálkájukba, és süsd őket a sütőben kb 30 percig, majd forgasd meg, és süsd még kb 20 percig, vagy amíg meg nem puhulnak és pirulnak.

Forrás: southernfood.about.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...