2015.08.09. 08:39:27 10540 304

„Csináld magad” finomság aloe verából
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az aloe vera már évszázadok, sőt évezredek óta segít minket, hogy megőrizzük egészségünket, szépségünket és általános jó közérzetünket. Többek között Kleopátra is neki köszönheti legendás szépségét, a maják pedig a fiatalság forrásának tartották.

Aloe vera joghurttal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Aloe vera joghurttal

Az aloe vera csodás hatását nem kell bemutatni. Égési sérülésekre már nekünk is volt alkalmunk használni a zöld burokban megbúvó zselét, de egyéb sebekre, bajokra is kiváló lehet. Akár otthonodban is nevelgethetsz, sőt, érdemes is, mert az egészséged, szépséged megóvása mellett a pocakodra is jótékony hatással lehet. Figyelj csak!

Felejtsd el a boltokat!

Habár az aloe vera már különféle formában megvásárolható, legyen szó italról, krémről, tablettáról, akad, amiért nem kell feltétlenül megrohamoznunk az üzleteket! Ez az aloe verás joghurt, amit most Te is könnyedén elkészíthetsz otthon.

Ezt szerezd be hozzá:

  • 1 aloe vera levél (de használhatsz belőle készült levet vagy gélt is)

  • 1 pohár tejszín

  • 50 dkg natúr joghurt vagy túró

  • Gyümölcs, magok ízlés szerint

  • Porcukor vagy méz, vagy valamilyen édesítő

Hámozd meg a növényt és alaposan mosd le róla az őt körülvevő pirosas-sárgás folyadékot, hogy csak a zselé maradjon. Vágd a gélt kis darabokra és pürésítsd! Ha aloe verából készült lét vagy gélt használsz, az már eleve ízesített, édesített, így ahhoz nem szükséges majd cukrot, mézet, édesítőt rakni. Verd fel a tejszínhabot és keverd össze a joghurttal. Akkor jó, ha krémes és ízre is finom. Ha aloe vera levet használsz, akkor joghurt helyett válassz inkább túrót, így nem lesz annyira híg a „mixed”. Aztán add hozzá az aloe verát, majd a már előkészített magokat, a megpucolt, felkockázott gyümölcsöket. Szigorúan utánuk jöjjön a cukor, méz vagy édesítő. Így elkerülheted, hogy túl édes legyen a finomság!

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.