2016.08.08. 17:54:50 9501 222

Cselgáncsozóink már a döntő felé menetelnek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Karakas Hedvig után Ungvári Miklós is megnyerte második meccsét, s ezzel bejutott a férfi cselgáncsozók 73 kg-os súlycsoportjának negyeddöntőjébe a riói olimpia hétfői versenynapján. Az 57 kg-os Karakas Hedvig kikapott harmadik mérkőzésén, ezzel a vigaszágra került hétfőn a riói olimpia cselgáncstornáján.

Karakas Hedvig (fehérben) küzd a türkmén Rusana Nurjavova ellen a női cselgáncsozók 57 kilogrammos súlycsoportjának versenyében | MTI Fotó: Kovács Tamás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karakas Hedvig (fehérben) küzd a türkmén Rusana Nurjavova ellen a női cselgáncsozók 57 kilogrammos súlycsoportjának versenyében | MTI Fotó: Kovács Tamás

A londoni olimpián 66 kg-ban ezüstérmes magyar dzsúdós a portugál Nuno Saraival legyőzése után lényegesen nehezebb ellenféllel találkozott, az Európa-bajnok, kétszeres vb-ezüstérmes holland Dex Elmonttal. Az első percek fogáskereséssel teltek, majd a holland egy dobására jukót ítélt a bíró, ezt azonban a zsűri visszavonta.

Ungvári tűnt kezdeményezőbbnek, aminek nyomán 1:23 percnél megintették Elmontot. Ezután Bíró Tamást, Ungvári edzőjét a bíró elküldte a tatamitól, egy perccel később pedig a 35 éves Ungvárit is figyelmeztették, s úgy tűnt, az öt perc letelte után aranyponttal ér majd véget a találkozó. A ceglédi cselgáncsozó azonban hét másodperccel a vége előtt elkapta Elmont karját, és ippont érően eldobta.

Ungvári a nyolc között az idén Európa-bajnok azeri Rustam Orujovval találkozik, akit egyszer megvert, kétszer viszont kikapott tőle.

Karakas vigaszágon a cselgáncstornán

A 2012-es londoni játékokon ötödik dzsúdós a türkmén Rusana Nurjavova és a kanadai Catherine Beauchemin-Pinard után a hazai közönség előtt szereplő, világbajnok Rafaela Silvával szállt szembe, akit eddig egyszer legyőzött, háromszor viszont kikapott tőle. Ötödik összecsapásukon a brazil vazaarival nyert.

A 26 éves, világbajnoki harmadik Karakas a vigaszágon a tajvani Lien Csen-linggel találkozik, magyar idő szerint 20.30 óra után.

Karakas Hedvig végül 7., Ungvári pedig 5. helyezett lett az olimpián.

Forrás: youtube.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...