2014.05.17. 08:44:57 4283 34

Csecsmőkkel kereskedett, halálra ítélték
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vietnámból Kínába csempészett terhesnőket és néhány hónapos fiú csecsemőket egy bűnszervezet. Kínában sajnos nem ritka a gyermekkereskedelem, a gyakorlat szerint 10 évtől életfogytig tartó büntetést szoktak kiszabni.

Főként fiúkat csempésznek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Főként fiúkat csempésznek

Halálra ítélték egy emberkereskedő hálózat fejét, Huang Csing-henget, akinek a teljes vagyonát is elkobozták. A csecsemőkkel kereskedő banda további 23 tagja különböző időtartamú börtönbüntetést kapott, közülük egy nőt életfogytiglani szabadságvesztésre és vagyonelkobzásra ítélt a kínai-vietnami határon található Fangcsenkang városi bírósága.

Az ügyet még 2011-ben derítették fel, amikor a Kuangtung tartományban értékesített vietnami csecsemők közül 11-et megmentettek. Tizenkettő csecsemőt azonban továbbra sem találnak a kínai hatóságok, úgy tudni, hogy elrablásuk idején a legfiatalabb 10 napos, a legidősebb gyerek is csak 7 hónapos volt. Korábbi híradások szerint az elfogott gyerekcsempészek és -kereskedők között több vietnami nő is szerepelt.

Kínában gyakoriak a gyermekkereskedéssel kapcsolatos ügyek, s évente több tízezerre is teszik az áldozatok számát. A feketepiacon jellemzően és hagyományosan a fiúgyermeket részesítik előnyben. A kínai törvények szerint három vagy annál több gyermek áruba bocsátásáért tíz évtől életfogytig tartó börtön szabható ki. Súlyos esetben a vádlott halálbüntetéssel is sújtható.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...