2014.07.31. 15:18:04 5435 38

Boszorkányság? A 10 milliószoros napokról
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A pozitív gondolkodás egész évben fontos, viszont állítólag a mai napon (07.31) különös jelentőséggel bír. A gondolatok általi teremtő erő ma tízmilliószoros erősségű lehet, ugyanez igaz cselekedeteinkre, mondattá vált gondolatainkra is. A negatív dolgokat verjük ki a fejünkből, ma csak a szépre, jóra koncentráljunk.

Tibet | Fotó: wallpaper.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tibet | Fotó: wallpaper.com

Mi az a 10 milliószoros nap?

Tízmilliószoros napoknak a tibeti buddha napokat nevezik, amiből egy évben 4 van. A tibetiek ilyenkor Shakyamuni Buddha életének legfontosabb állomásairól emlékeznek meg. Úgy tartják, ekkor a pozitív és negatív cselekedetek, gondoltatok hatása milliószoros erővel bír.

Fontos, hogy arra koncentráljunk, amit szeretnénk, hogy megteremtődjön. Tartsuk kontroll alatt gondolatainkat, akárcsak érzelmeinket. A mai nap még lényegesebb a tudatos gondolkodás, cselekvés, beszéd. Ha a negatív gondolatok vagy érzések szikrája is előfurakodik, azonnal selejtezd ki őket és váltsd őket „pluszos előjelűre”. Próbáld a körülményeket is pozitív töltettel ellátni, így a „+-os” embereket is könnyebben magad köré gyűjtöd.

Habár ez nem csak erre a napra kell, hogy érvényes legyen, de igyekezz ma többet adni magadból szeretteidnek, embertársaidnak. Ha néha nem is olyan egyszerű, próbálj meg ma szeretetből, önzetlenül közelíteni feléjük, sőt, hívd fel a figyelmüket a mai napban rejlő lehetőségekre!

Hogy hisz-e benne vagy sem, azt ki-ki döntse el magában!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A pszichológushoz járással kapcsolatos mítoszok, gyakori tévhitek

“Pszichológushoz járni badarság. Ez csak egy újabb külföldről beszivárgott hóbort. Talán csak nem vagy őrült? Vannak, akiknek minden ostobaságra jut idejük. Fölösleges pénzkidobás. Hogy mik vannak…” Ilyen és ehhez hasonló vélekedések egész garmadájával találhatjuk szembe magunkat, ha a pszichológushoz járás kérdéséről esik szó. De vajon mi felel meg a valóságnak?

Van a produktivitásnak sötét oldala?

Ha a Google keresősávjába bepötyögjük az angol „obsession with”, magyarul: a megszállottság kifejezést, akkor az első automatikus kiegészítés nem más lesz, mint a „productivity”, azaz a termelékenység. Amennyiben magyarul írjuk be a „produktivitás” szót a sávba, úgy az első javasolt kiegészítés a „növelése” lesz. Tehát az angol példa nem sokban tér el a magyar változattól, melyből arra lehet következtetni, hogy a termelékenység-fokozás igénye szinte mindenhol ugyanolyan mértékű. Önmagában a „megszállottság” kifejezés sem a feddhetetlenségéről híres, hanem egy rögeszmeként is emlegetett szorongásos pszichológiai zavarként van számon tartva, mely az esetek többségében negatív hatást gyakorol az ebben érintettek életére.

Halogatsz vagy a tökéletességre törekszel?

A Harvard egyik tanulmánya szerint a fiatalabb korosztály körében egyre szélesebb körben jelentkező pszichés betegségek növekedése elsősorban a önmagukkal szemben támasztott – rendszerint irracionális – elvárásokból és a gyakori önbíráskodásból fakadhat. A kutatók rámutatnak arra, hogy mindezen elvárásokat olyan kortárs mítosz elsajátítások mozgatják, amelyek a tökéletesség hajszolásának irreális igényéből építkeznek.