2014.10.22. 08:50:47 5029 37

Borzolja a kedélyeket az internetadó - finomítottak a híreken
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hatalmas a felháborodás az internetadó miatt, pedig még meg sem szavazták a törvényt. A várható botrány miatt máris próbálnak finomítani a híreken: az MTI értesülései szerint havonta 700 Ft-os felső korlátja lenne az új adónak, az Indexnek pedig Rogán Antal nyilatkozott "talán ezer forintról". Az eddigi hivatalos hírek viszont 150 Ft/GB-ról szóltak.

Vége a nyugodt internetezésnek? | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vége a nyugodt internetezésnek? | Fotó: 123rf.com

Legfeljebb 700 forint lenne havonta az internetadó a magánszemélyek után, és 5000 forint a cégek után, közölte az MTI-re hivatkozva a Napi Gazdaság kedden késő este. Az Indexen is hasonló információ jelent meg. A portál azt írta, Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője az Indexszel azt közölte, hogy a frakció javasolni fogja, hogy legyen felső korlát a törvényben "a távközlési adó már bevett szabályaihoz hasonlóan". Azt még nem döntötték el, hogy ez mekkora, de "talán ezer forint" körüli lenne, mondta.

Mindez néhány órával azután történt, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter bejelentette a jövő évi adótörvényeket, és ennek részeként az internetadó bevezetését. A törvényszöveg szerint minden gigabájt adatforgalom után 150 forintot kellene adóznia az internetszolgáltatónak, amit jó eséllyel áthárítanának a cégek a fogyasztóra. Ez pedig brutális drágulást, akár több tízezer forintos emelkedést jelentene az internetelőfizetésekben, de extrém esetben, vagy cégeknél havonta akár százezres nagyságrendű tétel is összejöhetne az új teherből. A törvényszövegben nincs szó felső korlátról.

Minderről itt olvashatsz bővebben.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...