2016.10.09. 17:35:40 9157 255

Borús, esős idő várható a jövő héten
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kevés napsütés után a következő napokban jellemzően borús, csapadékos idő várható, néhol kiadós esőzésekre is készülni kell. A hétvégére némileg javul és melegszik az idő, helyenként a leghidegebb órákban is 10 fok körül alakul a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Időjárás előrejelzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Időjárás előrejelzés

Hétfőn hosszabb napos időszakokra az ország északi felén, és főként délelőtt lehet számítani, késő délutántól egyre többfelé ered el az eső. Északon, északkeleten számottevő csapadék estig nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 11-16 fok között alakul.

Kedden többnyire borult lesz az ég, de a Nyugat-Dunántúlon akár néhány órára is kisüthet a nap. Délelőtt a Dunántúlon megszűnik az eső, majd délután délkelet felől újabb csapadékzóna érkezik, így ekkor főként a Dunától keletre ered el az eső. A leghidegebb órákban 3-8 fok lehet. Napközben 8-13 fokig melegszik a levegő, nyugaton lesz a hűvösebb, keleten a melegebb.

Szerdán a Dunántúlon csak elvétve eshet az eső, a Dunától keletre viszont több helyen várható eső, akár jelentős (10-20 milliméternyi) csapadékkal. Emellett megélénkül, helyenként megerősödhet a szél is. A minimumhőmérséklet 4-9, a maximumhőmérséklet 8-13 fok között valószínű.

Csütörtökön délelőtt északkeleten még eshet az eső, de délután már ott sem várható csapadék. A leghidegebb órákban 0-8 fok lehet. Napközben általában 10-15 fokig melegszik a levegő, de a tartósabban felhős északkeleti megyékben kevéssel 10 fok alatt marad a csúcsérték.

Pénteken megélénkül, helyenként megerősödik a szél, szórványosan eső, zápor előfordulhat, de jelentős mennyiségű csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-7, a legmagasabb hőmérséklet 11-16 fok között alakul.

Szombaton és vasárnap is megélénkülhet a szél, és elszórtan kisebb eső, zápor is kialakulhat. A minimumhőmérséklet 4-9 között valószínű, míg a maximumok 11-16 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...