2015.01.14. 08:28:58 21446 49

Bőrhibák testi és lelki okai
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha a szem a lélek tükre, akkor arcunkon legalább ennyire tükröződnek lelki és testi bajaink. Ám táplálkozásunk, és úgy egyáltalán, a környezet, amiben élünk, mind nyomot hagy bőrünkön. Akad, akinek az arca néhány szem sós mogyorótól piros pöttyöktől lesz „színes”. Más egy-egy „kedveskedő” beszólásra válik zavarában pipacspirossá. Ám az arcunkon lévő foltok, tünetek egyéb, akár komolyabb bajokra is utalhatnak.

Férfi kezén ekcéma - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Férfi kezén ekcéma

Hormonális problémák

Hölgyeknél főként a fogamzásgátló abbahagyása után jelentkeznek pattanások, leginkább az arcon, vállon, mellkason, háton. Kívülről különböző készítmények segíthetnek, illetve egy alaposabb méregtelenítés. Belülről a hormonháztartásunkat helyére billentő gyógyszerek.

Fontos odafigyelnünk az állon jelentkező pattanásokra, hiszen ezek akár petefészekcisztára, miómára, vagy egyéb, méhet és petefészket érintő gyulladásos megbetegedésekre utalhatnak.

A lelki okok között keresendő a saját nőiességünkben való kételkedés, a magunkkal folytatott állandó belső harc. A recept egyszerűnek tűnhet: önelfogadás.

A XXI. század divatja: az elsavasodás

Persze, többről van szó, mint puszta divatról. Vérünk PH-ja a savas kémhatás felé tolódik, mely kedvelt melegágya a baktériumoknak. Hogy ezt elkerüljük, nem árt, ha a lúgosító „diétára” fogjuk magunkat, vagy minél több lúgosító ételt csempészünk étrendünkbe. Hogy mindezt tökéletesítsük, csökkentsük a stresszt.

Ha az elsavasodás lelki okait keressük, akkor a bennünk elhatalmasodó „férfi” lehet az ok, vagyis a férfias energiák kerülnek előtérbe. Ezt és lelkünk nőies oldalát kell összhangba hoznunk.

Ha nehezedre esik megemészteni

Ha a Te életedet is megkeseríti a gyulladt, pattanásos bőrrel való küzdelem, valószínű, emésztési problémákkal küzdesz. Oka lehet a helytelen táplálkozás, a tápanyagok nem megfelelő felszívódása, illetve a kőolajszármazékoktól „hemzsegő” krémek használata. A száj körül, az orrszárnyon és az állon megjelenő pattanások, herpesz, kiütések a rossz minőségű bélflórára utalhatnak. Ám ha kerüljük a fent írt arcápolási termékeket, a félkész ételeket, cukrokat, a fehér lisztet, kipróbálunk egy alaposabb (orvosi felügyelet melletti) tisztítókúrát, szinte biztos a siker.

Az emésztési zavarok, székrekedés lelki okai között szerepelhet a fukarság, irigység, a lassúság, a merevség, vagy ha valamit nem akarunk elengedni. Gondoltad volna, hogy a puffadásnak nemcsak a nehezen emészthető ételek, hanem a nehezen emészthető élethelyzetek is okai lehetnek? Ezen csak az segíthet, ha megtanuljuk elfogadni az élet természetes, néha kicsit furcsa menetét.

Ha szalad a vízháztartás

Ha kevés vizet fogyasztunk, az bőrünkön is hamar meglátszik. A petyhüdt, fakó, fénytelen, ráncos, hámló bőr, a karikás, ödémás szem, a cserepes ajkak, de a töredezésre hajlamos haj és köröm is erre utal. Egyetlen gyógymódja ennek a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel.

Ha zavart érzel a keringésben

A nyirok- és vérkeringés zavaraira a rozácea és fajtáinak megjelenése utalhat. Ha érfalainkat karbantartjuk, odafigyelünk a táplálkozásra, a folyadékbevitelre, az elegendő mozgásra, nem lehet baj.

A vérnyomás valójában az energia áramlása, így ha ezzel van probléma, saját belső harmóniánkkal lehet a gond. Ha magas vérnyomással küzdünk, akkor valamilyen konfliktussal, nehéz helyzettel nem nézünk szembe, nyomás alatt vagyunk, állandó ellentétben állunk önmagunkkal, környezetünkkel. Ha szembenézünk a problémákkal, felismerjük saját értékeinket, hatalmunkat, lassan vérnyomásunk is helyreállhat.

Ha bőrallergia gyötör

Amikor immunrendszerünk túlműködik, az allergiás tünetek piros, viszkető foltok formájában jelentkeznek a bőrön. Külsőleg alkalmazandó, akár orvos által felírt készítmények segíthetnek bőrünknek, immunrendszerünknek újra harmóniába kerülni. Bélflóránk javításával is sokat segíthetünk.

Bőrünk rengeteg dolgot jelképezhet: kapcsolatot, gyengédséget, de határt is. Ha probléma van a „határon”, fel kell vállalnunk ennek megvédését vagy megnyitását.

A májfoltokról

A barnás foltok megjelenése a bőrön egyértelműen májunk nem megfelelő működéséről árulkodik. A méreganyagtól való „megtisztulás” itt is sokat segíthet. De lelkünket is méregteleníteni kell. Ha felszámoljuk a bennünk lévő dühöt és haragot, a hibát nem mindig magunkban keressük, természetesen fogadjuk a változásokat, megtaláljuk lelki békénket.

Az ekcéma lelki okai

A bőrfelszíni gyulladás, az ekcéma sok helyen jelentkezhet a testen, és helyzetéből kiindulva különböző lelki okokra mutathat rá, amelyek általában kapcsolatban vannak az elszakadással, a leválással, amit nehezen vagy egyáltalán nem dolgoztunk fel. A gyerekeknél a kézen jelentkező ekcéma jelentheti a szülőkkel való konfliktus helyzetet, amelyben a gyermek úgy érzi, hogy nem felel meg jellemzően az édesanyja elvárásának. A kézen feltűnő bőrgyulladás egyébként elutasítást is tükrözhet, például ha valamitől undorodunk, és testünk ilyen tünetet produkál, akkor az akár felmentésként is szolgálhat a dolog alól.

Az ekcéma megoldáshoz mélyen gyökerező problémákat kell feloldani, amelynek a tüneti enyhítésében segíthetnek a különböző krémek és orvosságok, de az ok teljes felszámolásához lehet, hogy pszichológus vagy valamilyen pszichoterapeuta segítségére lesz szükségünk.

Forrás: selfnesskozmetika.hu, lelkititkaink.hu cikkei alapján

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...