2014.12.23. 14:00:00 3918 14

Boldog, balesetmentes karácsonyt kívánunk!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Csodálatos dolog, ha a szeretet ünnepén együtt gyönyörködhet a család a szépen feldíszített karácsonyfában. Az már kevésbé, ha egy égve felejtett gyertya miatt a lángoló ág, esetleg fa miatt esünk pánikba. A karácsonyi készülődést nemcsak a szeretet érzése, az áhítat lengi körül, hanem a kapkodás, a rohanás, a türelmetlenkedés, melynek nem egyszer kórházi ügyelet, vagy egy begipszelt végtag lesz az eredménye.

Karácsonyi baleset - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi baleset

„Életemet” egy fáért…?

Természetes, hogy a tökéletesre törekszünk a legszebb ünnepen: ha kiválasztottuk és sikeresen hazaszállítottuk a környék legszebb fenyőjét, a minimum, hogy azt szeretnénk, hogy tökéletesen álljon a „talpán”. Ha ez nem megy elsőre, vagy másodikra, esetleg sokadikra sem, hajlamosak vagyunk türelmünket vesztve, az épp aktuálisan használt célszerszám veszélyességét feledve vágni, ütni, csapkolódni. Ilyenkor jusson eszünkbe, hogy a család is jobban örül egy kicsit ferde, ám közösen feldíszített fának, mint egy bekötözött/gipszelt karnak, lábnak. Csak nyugalom és óvatosan, az est tökélessége nem azon múlik, hogy a fa hány fokos szöget zár be a talajjal. :)

Karácsonyi menü…extrákkal

Az óvatos mozdulatok, türelem és kapkodás nélküli előkészületek épp ilyen igazak a háziasszonyokra, akik a konyhában szorgoskodnak, hogy a család az év legfinomabb menüjével tömhesse meg a pocakját. Ha kifutottunk az időből, ne álljunk mártírként a konyha közepén, hanem igenis, vonjuk be a családot is, ha segítségre van szükségünk.

Vigyázz, dől a fa!!!

Fakitermeléskor a siker mondata, karácsonykor viszont nem túl szerencsés… Ha nem áll túl biztosan az a fa, vagy talp, rögzítsük! Arra azért figyeljünk, hogy az esetleges plusz rögzítések olyan helyre kerüljenek, ahol nem okoznak további balesetet.

Ég a gyertya, ég…

Amíg csak az, addig jó! De egy rosszul elhelyezett és égve felejtett csillagszóró, gyertya, netán égősor nem kis galibát tud okozni: az sem jó, ha csak egy ág, vagy néhány dísz válik a tűz martalékává, de ha az egész fa, attól előbb vagy utóbb a szoba, aztán a lakás is lángra kaphat. Nem biztos, hogy a fa azon részeit is érdemes „égő dolgokkal” díszíteni, amelyek nincsenek annyira szem előtt. Mielőtt elmegyünk otthonról, vagy nyugovóra térnénk, ellenőrizzük, hogy minden gyertyát elfújtunk-e (a fán és az adventi koszorún egyaránt), és a csillagszórók sem veszélyesek már. Az égősort pedig inkább áramtalanítsuk.

Ne adjunk tippeket!

Ahogy nyaralás alkalmával, úgy karácsony környékén sem érdemes az egyes közösségi oldalakon reklámozni, hogy mi épp elutazunk, x napig, hétig üres a lakás, és hogy milyen „hiperszuper” dolgokat hozott nekünk a Jézuska. Ez felhívás lehet keringőre, legalábbis, ami a bűnöző lelkeket illeti. Ilyentájt amúgy is gyakoribbak lehetnek a betöréses lopások, ne adjunk tippeket az „enyves kezűeknek”, hol érdemes próbálkozni. Ha elutazunk, zárjunk el/be mindent. Esetleg megkérhetjük a szomszédot, ha ő otthon van, néha nézzen rá otthonunkra, nincs-e váratlan vendég nálunk.

Ha nem szerencsés a kéz- és lábtörés

Az idei tél még nem kecsegtetett komolyabb fagyokkal, de ami késik, az előbb vagy utóbb jön. Figyeljünk oda, rohanni, szaladni ilyenkor sem muszáj. Inkább érjünk kicsit később oda a rokonokhoz, barátokhoz, mint a balesetire tett kitérővel. Ugyanez igaz, ha autóval közlekedünk. Téli gumi, óvatosság, megfontoltság. Figyeljünk egymásra, figyeljünk magunkra, hogy valóban szeretetteljes lehessen az ünnep.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...