2015.11.06. 08:32:42 9439 202

"Beteg vagyok. Elkaptam valamit." - A betegség mögött a lélek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

„Ép testben, ép lélek”- tartja a mondás. Vagy inkább pont fordítva? Ha lelkileg rendben vagy a testedet sem érheti baj? Pontosan. Egy tünet oka mindig a tudatból indul, a kiváltója pedig egy baktérium, vírus, baleset, genetikai örökség vagy a véletlen. Beszéljünk a betegségek lelki okairól!

Harmóniában a testünkkel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Harmóniában a testünkkel

Akkor betegszünk meg, amikor az valamiért jó nekünk. Nyerünk vele valamit?

A betegségek mindig ott vannak a környezetünkben, van amikor kaphatóak vagyunk rájuk, van amikor nem. Ez mitől függ? Bizonyos vélemények szerint, a betegségek és azok tüneteinek kialakulása saját akaratunkból történik.

Mikor szolgál minket egy betegség? Például, amikor testünk így figyelmeztet minket, hogy nem törődünk magunkkal, elhanyagoljuk azt. Ha valami nincs rendben velünk, az életünk a betegséggel jelez nekünk. Azt mutatja, hogy valami akadály van vagy hiány lépett fel az életünkben. Ha figyelünk magunkra, olvasni tudunk ezekből a jelekből és elkerülhetjük krónikus betegségek kialakulását.

A kezelés nem mindig gyógyít meg

Az orvostudomány mára már a legtöbb betegséget kezelni tudja, igen, kezelni. Eltünteti a tüneteket, de ha a kiváltó okot nem keressük meg és nem változtatunk magunkon, újra megbetegszünk. És ha a kisebb nyavalyák sem vesznek rá minket arra, hogy foglalkozzunk magunkkal, akkor egyre nagyobb betegségekkel próbál testünk jelezni. Ezzel nem azt mondom, hogy nem kell kezelni a bajunkat, de nem csak orvosi segítséget kérhetünk.

Betegségek lelki okai

Lássuk, miken gondolkodjunk el, ha megbetegszünk. A kínai orvoslás kidolgozott egy „szótárt”, ami segíthet az értelmezésben.

Betegségek lelki okai | Forrás: kinai-medicina.tienshoni.huBetegségek lelki okai | Forrás: kinai-medicina.tienshoni.hu

Már megint beteg vagyok. Hogyan jövök rá, hogy mi az okozója a betegségemnek?

Első sorban írjuk le a következőket.

Melyik szervünk betegedett meg? Mi a funkciója? Melyik oldalon helyezkedik el? Fontos a betegség időpontja. Mikor történt, milyen helyzetben voltunk akkor? Mi történt a családban, a munkahelyünkön, milyen hatások értek bennünket? Fogalmazzunk pontosan! A magyar nyelv kiválóan alkalmas arra, hogy megmutassa mi is a bajunk. Például a „megfeküdte a gyomromat”, „hányok tőle”, torkig vagyok vele”, „képtelen meghallani valamit” kiszúrja a szemét” stb. kifejezések. Tegyük fel a kérdést mi is az valójában, amire ezek utalnak.

Ha válaszolunk ezekre a kérdésekre, máris közelebb kerülünk az igazi problémához, és könnyebben elkerüljük legközelebb a megbetegedést.

A témáról természetesen még nagyon hosszan lehetne beszélgetni, a későbbiekben néhány gyakori betegség mögött meghúzódó lelki problémákról is szót ejtünk.

A reuma lelki okairól itt olvashatsz>>

A bőrhibák testi-lelki okait itt fejtettük ki>>

Forrás: kinai-medicina.tienshoni.hu cikke alapján írta: DV

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...