2016.11.28. 14:00:00 10609 321

Békés karácsonyi készülődést!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Békés karácsonyt. Ezt kívánjuk mindenkinek, ugye? De valójában tegye fel a kezét, akinél maradéktalanul békés és nyugodt a karácsony és az azt megelőző időszak? Nem sok kezet látok. Itt az advent, segítünk, hogy idén ne a stressz uralja a karácsonyi készülődést!

Karácsonyi stressz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi stressz

Bizony a legtöbben még a Szentestét megelőző napokban is dolgozunk, ráadásul a legtöbb munkahelyen ilyenkor egy kicsit még jobban bele kell húzni. Ez eleve stresszes, és e mellé jön még az is, hogy azt szeretnénk, ha minden tökéletes lenne. Az ünnepi ebéd vagy vacsora isteni, az ajándékok teli találatok, a hangulat szuper, a dekoráció mesés..., és persze attól mert még ennyi mindent el kell intéznünk, nem lesznek a napok négy-öt órával hosszabbak.

Mint minden határidős munkára, úgy reagálunk a karácsonyig elvégzendő teendőkre is. A következő tippek segítenek abban, hogy megtanuld másképp szemlélni az ünnepet és arra figyelhess, ami igazán fontos!

Nem kell tökéletesnek lennie

A karácsonyt a szeretteinkkel töltjük, és ahogy nekünk, nekik is az együtt lét a fontos, nem az fog megmaradni a meghitt ünneplésből, hogy az abrosz megy-e a szalvétához, hanem az, hogy milyen szeretetteljes hangulat volt, milyen jókat nevettetek együtt. Éppen ezért nem kell, hogy magazinba illő dekoráció legyen, sokkal többet ad az ünnep hangulatához, ha kevesebb ugyan a dísz, de az a közös alkotásotok, ha ránéztek az együtt töltött boldog perceket szimbolizálja számotokra.

Ha "csak" két fogásos az ebéd, ha a gyerek szobája kupis, vagy ha az ajándékot nem sikerült tökéletesen becsomagolni, gondoljunk arra, hogy valóban ez fog-e számítani mikor jövőre visszaemlékezünk? Ugyan. Nem is fogunk emlékezni rá. Nem is érdemes ezekkel törődni, ha jut rá idő és jól esik, csináljuk meg, ha nem, akkor koncentráljunk azokra a dolgokra, amiket viszont gyönyörűen megtudunk csinálni a terveink szerint.

Majd én megcsinálom..

Ne legyünk sem ennyire bizalmatlanok, sem ennyire önzőek illetve mártírok a karácsonyi készülődésben. Nem baj, ha a férj odaégeti a sütit, vagy a feleség ferdén teszi fel a dekorációt. Értékelni kell a másik igyekezetét, a bakikon jókat kacagni, ha van kedvünk megpróbálni újra. A karácsony lényege a szeretet, az együttlét, a család, forduljunk szeretettel a kedvesünkhöz, gyermekünkhöz, a szüleinkhez, legyünk olyan elnézőek a hibáikkal szemben, amilyennek egész évben lennünk kellene. Hiszen senki nem tökéletes, éppen ettől szép a világ.

Éljük meg a pillanatot

Ez már-már elcsépelt közhelyként hangozhat, de annál nagyobb igazságot rejt magában. Nem sok időnk van a hétköznapok rohanásában valóban ott lenni és megélni egy-egy pillanatot, hát karácsonykor lassítsunk, és legyünk ott tényleg egymással. Ne kapcsoljuk be a TV-t, inkább vegyünk elő egy rég elfelejtett társast. Sétáljunk egy nagyot, nézzük meg a környező házak karácsonyi díszítését, szavazzuk meg, kinek melyik a legkedvesebb. Olvassunk mesét, karácsonyi történeteket felváltva egymásnak. Halljuk meg egymás hangját, nézzünk egymás szemébe, legyen időnk a másik mosolyára figyelni. Adjunk időt szeretni egymást.

A karácsony nem az evés ünnepe, nem is az ajándékozásé. Ha ezt nem felejtjük el, nyugodt, békés, boldog készülődés vár ránk. Ha ezt tényleg észben tartjuk, bármit is csinálunk készülődés gyanánt, tökéletes ünnepünk lesz.

kislolli

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...