2015.12.17. 13:09:36 7738 183

Beethoven születéséről nagyon ötletesen emlékezett meg a Google!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Google így emlékezik meg Ludwig van Beethoven születésének 245. évfordulójáról! Szerintünk tegyél félre most mindent és próbáld ki ezt a szórakoztató animációkkal és ikonikus szimfóniákkal gazdagított Doodle-t. Komoly zene és játék az egyben. Klassz!

Beethoven születésének 245. évfordulója alkalmából | google.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Beethoven születésének 245. évfordulója alkalmából | google.com

A szimfóniák összekavarodtak, de Te segíthetsz Beethovennek, hogy folytathassa útját. A Google mai játéka igazán szórakoztatóra sikeredett és pár perc alatt teljesíthető, közben még híres szimfóniákat is hallhatunk. Kattints ide a játékért>>

Egy érdekesség a klasszika és a romantika egyik nagy alakjáról:

Kezdetben a harmadik szimfóniát, az Eroicát (a "hősi” olasz megfelelője) Napóleonnak ajánlotta, abban a meggyőződésében, hogy a tábornok fenntartja majd a Francia forradalom demokratikus és köztársasági eszméit, de amint Napóleon császári törekvései világossá váltak, 1804-ben kitépte a címet tartalmazó lapot, melyen az ajánlás volt, és a szimfónia új nevet kapott: „Sinfonia Eroica, composta per festeggiare il Sovvenire di un grand Uomo”, vagyis „Hősi szimfónia, egy nagy ember emlékének megünneplésére”. A kilencedik szimfónia negyedik tételének sajátossága a Schiller An die Freude („Örömóda”) című ódájának feldolgozása, amely bizakodó himnusz az emberi testvériség mellett. (wikipedia.org)

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...