2016.12.25. 13:40:51 12035 270

Bátraké a szerencse… és minden finom falat – Grill télen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mondjuk a tél nem egy tipikus grillezős évszak. A jeges szél, a szállingózó hó, a metsző hideg mind-mind elvehetné a kedvünket ettől az igazán extrém ötlettől – de nem fogja. Végülis mi, magyarok hozzá vagyunk szokva a téli kültéri evős-ivós-dolgozós programokhoz, hála a pálinkagőzös, vidámkodós disznóvágásoknak.

Grill télen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Grill télen

Persze, az valamennyire a munkáról is szól, a grillezés viszont teljes (vagyis szinte teljes:-)) lazulás. Azt már tudjuk, mit tegyünk, ha nyáron, esetleg ősszel ránk szakad az ég, de az a néhány hópehely, aprócska mínusz sem kell, hogy a kedvünket szegje ilyenkor télen. Amúgy is, karácsony előtt egy laza grillparty a családdal, barátokkal csak elősegíti az ünnepre való hangolódást.:-)

Ezeket fogadd meg, ha télen szottyanna kedved grillezni

Hozd tető alá

Ugyan nem szükséges egy új grillt beszerezned, ha télen támadna kedved ennek a kültéri programnak nekiugrani, de ha van rá lehetőséged, mindenképpen fedett sütőt válassz. Ha pont ilyen fajta grillsütővel (is) rendelkezel, akkor az már fél siker. Így óvhatod a húsokat a csapadéktól, széltől, hidegtől, és hamar el is készülnek a finomságok, a parázs is hosszabb ideig megmarad.

Védd magad (is)!

Míg a husikák, kolbászkák sülhetnek a szabadban, illetve a fent már írt fedett grill alatt, Ti inkább bújjatok fedett helyre, mondjuk egy olyan sátorba, teraszra, aminek az oldalai is „zártak”, hogy a jeges téli szél elől védve legyetek. Ha egy hősugárzó van kéznél, az sem rossz.

Raktározz!

Mivel az üzletek télen nem kifejezetten vannak felkészülve a grillezésre, jó, ha van otthon betárazva egy kis szén, esetleg grillbrikett. Arra mindenképpen figyelj, hogy ezek az eszközök szárazak maradjanak.

Forró levesek…

Előétel és egy kis melengető gyanánt, míg a grillételek elkészültére vártok, igyatok, kanalazzatok egy kis csésze forró levest.

... finom húsok

Ilyenkor télen nagyon nem mindegy, mi kerül a rácsra. Érdemes olyan grillezni valót választani, ami hamar elkészül, nem kell órákat a grillsütő mellett tölteni sem a főszakácsnak, sem a vendégeknek.

  • A kolbász ilyenkor is jó választás lehet.

  • Húsoknál így télen még fontosabb az alapos pácolás, úgyhogy ne sumákold el ezt a lépést. Ügyelj arra, hogy a szeletek ne legyenek túl nagyok, vagy túlságosan vastagok. Választhatsz ilyenkor mondjuk csirke-, vagy pulykahúst, azok hamarabb elkészülnek.

  • Ha halazni támad kedved, inkább tömörebb húsú uszonyost válassz, mint a pisztráng, makréla, lazac. Mindkét oldalát süsd át jól. Alufóliába, vagy speciális halgrillező rácsba téve gyorsítható a folyamat, és megakadályozható, hogy szétessen a hal.

Hogy a szomjatokat is oltsátok

Akik télen sem tudnak lemondani a folyékony kenyérről, azok ihatnak a finom grillételek mellé ilyenkor is sört, de a zimankóban inkább a meleg tea, az ínycsiklandozó forralt bor, vagy a finom puncs dukál. Ha pedig gyors melegségre vágytok, és a hangulat is megkívánja, előkerülhet némi lélekmelengető rövidital is. Persze, csakis mértékkel fogyasztva!

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...