2014.08.12. 20:35:32 5563 19

Bajor Imre is szinkronizálta - elhunyt Robin Williams (1951-2014)
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

2014. augusztus 11-én kaliforniai otthonában holtan találták Robin Williams, amerikai színészt. A híradások szerint hosszú depresszió után lett öngyilkos a színészóriás. Rengeteg vidám vagy éppen elgondolkodtató percet szerzett nekünk, ezek közül a legemlékezetesebb jelentekkel búcsúzunk tőle, nyugodjon békében.

Robin Williams | Fotó: Good Will Hunting c. filmből - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Robin Williams | Fotó: Good Will Hunting c. filmből

Bajor Imre hangján szólt hozzánk a Jó reggelt, Vietnamban!

Az Oscar és Golden Globe-díjas színész magyar hangja többnyire Mikó István volt, de Rudolf Péter és a nemrégiben elhunyt Bajor Imre is a hangját kölcsönözte neki. Egyik legismertebb filmjében, a Jó reggelt, Vietnamban például éppen a mi Oli urunk szinkronizálta.

Az első Oscar-jelölés

A Holt költők társasága c. filmért kapta első Oscar jelölését, amikor is megtanulhattuk tőle mi is az a Carpe Diem és, hogy mind "kukaceledelek" vagyunk.

A legjobb férfi mellékszereplő

A várva-várt sikert végül a Good Will Hunting hozta meg neki 1998-ban. Zseniális alakítását a legjobb férfi mellékszereplő Oscar-díjával jutalmazták.

Robin Williams, a Disney Legenda

Érdekesség, hogy a Walt Disney Aladdin adaptációjában ő volt Dzsinni hangja, magyar hangja pedig természetesen Mikó István.

Nyugodjon békében!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...