2015.02.19. 17:00:09 12116 274

Az univerzális mosogatószer – sokkal több, mint gondolnád!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A felmosáshoz, a folttisztításhoz, a kerti bútorokhoz, a csempéhez, a sütőhöz és a szőnyeghez is külön-külön megvásárolod a tisztítószereket? Felesleges! Vásárolj egy erős, jó zsíroldóképességű mosogatószert, és használd bátran az otthonodban! Kevés ennél univerzálisabb tisztítószer van a világon!

Mosogatószer - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mosogatószer

1. Folttisztítás

Zsíroldó hatásának köszönhetően a ruhákról is eltünteti a zsírfoltokat! Dörzsöld bele a foltba, majd öblítsd le vízzel! A mosogatószert akár a kényes ruhákon is alkalmazhatod, mivel elég gyengéd, és nem veszi ki a színt sem. Kézi mosáshoz is használhatod, egy-két cseppre van csak szükséged egy kis lavórnyi vízhez.

2. Felmosás

Nem kell drága szereket vásárolni a felmosáshoz, elég egy-két evőkanálnyi mosogatószer is. Jó járólapra és műpadlóra is, de parkettára nem javasolt.

3. Kerti bútor

A kerti bútor letakarítására is tökéletes a langyos víz és a mosogatószer kombinációja, amit utána a slaggal szépen leöblíthetsz.

4. Az ékszerek fényesítésére

Erre két praktikus módszer is van. Az egyik szerint egy kis tál mosogatószerbe áztassuk be az ékszereket éjszakára, majd puha sörtéjű fogkefével dörzsöljük át.

A másik szerint szóda és mosogatószer 1:1 arányú keverékébe áztassuk 5-10 percig és utána dörzsöljük a fogkefével.

Mire jó még a szóda a háztartásban? Itt megtudhatod>>

5. A konyhabútor és a konyha tisztán tartása

Két nagytakarítás között a mosogatószeres vízzel tisztán tarthatod a konyhabútorokat és a csempét, a zsírfoltoktól még frissen megszabadulhatsz a segítségével.

6. Felturbózott zsíroldó

Olcsó házi praktika: mosogatószerből, ecetből és szódabikarbónából extra erős zsíroldót keverhetsz, amivel a sütőt is megszabadíthatod a makacs szennyeződésektől.

Zsíros sütők ellenszere>>

7. Szőnyegtisztítás

A szőnyegen ejtett foltokat is eltüntetheted, egy evőkanál mosogatószer és két csésze meleg víz kell csak hozzá. Dörzsöld egy konyharuhával a foltba, amíg el nem tűnik, majd öblítsd át egy vizes szivacs segítségével és töröld szárazra.

8. Olajfoltok a betonon

Ha a garázsban vagy a kapubeállóban olajfoltos lett a beton, szórd le szódabikarbónával, öntsd le mosogatószerrel, majd keféld át, és hagyd hatni egy pár órán keresztül a masszát. Öblítsd le, és ismételd meg, amíg a folt teljesen el nem tűnik!

9. Autómosás

Az autó külső és belső részeihez is használhatsz a mosogatószeres vizet. Hatékony és olcsó megoldás, ami bármikor kéznél van.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...