2015.03.30. 09:00:00 9568 259

Az új traffipaxoktól lesz szabálykövető az ország?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vannak egyértelműen pozitív hatásai is annak, hogy több és technológiailag fejlettebb traffipaxokkal is szűrni fog a rendőrség az utakon. Most már nemcsak a gyorshajók, hanem az egyéb szabálytalanságokat elkövető autósok sem úszhatják meg büntetlenül a kihágásokat.

Új traffipax | Fotó: police.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Új traffipax | Fotó: police.hu

Persze sokan a büntetésekből befolyó összegek növelésének vágyát látják az új eszközök bevetésében is, ami az eddigi rendőrségi gyakorlat fényében nem meglepő. Azonban a pozitív hatásai egyáltalán nem megvetendőek az új eszköznek, amíg ennyi szabálytalanság miatt bekövetkező balesetről hallunk.

A kamerák a záróvonal átlépését, a biztonsági öv használatát, a buszsáv valamint a leállósáv igénybevételét, a vasúti átjárón és jelzőlámpánál való áthaladást csak júniustól fogják nézni.

Jelenleg forgalomszámlálásra, torlódások jelzésére, rendszámfelismerésre és természetesen sebességmérésre használják őket.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...