2016.07.14. 11:53:22 8089 183

Az ország nagy részén újabb viharokra figyelmeztetnek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nyugaton már inkább csak erős szélre, az ország többi területén viszont továbbra is heves zivatarokra és felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.

Időjárás előrejelzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Időjárás előrejelzés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggel az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt is narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés van érvényben a fővárosban, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Azokon a területeken továbbra is lehetnek olyan heves zivatarok, amelyet 90 kilométer/óra feletti széllökés, több centiméteres átmérőjű jég kísérhet. Egy-egy zápor, zivatar idején rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több eső hullhat.

Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom és Tolna megyére a heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas és Veszprém megyében a várható viharos szél miatt is elsőfokú a figyelmeztetés.

A meteorológiai szolgálat azt írta: a nap elején még többfelé, majd a déli, délutáni órákban egyre inkább csak keleten várhatók heves zivatarok, majd estére ott is megszűnnek a viharok.

Az előrejelzés szerint csütörtökön a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 20-21 Celsius-fok körül, keletebbre általában 22-25 fok között várható, de a keleti határvidéken még 30 fok közelébe melegedhet fel a levegő, majd a déli óráktól ott is visszaesik a hőmérséklet. Késő estére 13-19 fok közé hűl a levegő.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...