2016.05.30. 16:30:14 15680 393

Az óriáspandák titkos élete – csíntevések egy rezervátumból!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt gondoltad, hogy a pandák kedves állatok? Mi is…, és mekkorát tévedtünk! :) Na jó, bizonyára vannak közöttük jámbor lelkek is, de most már az is egészen világos, hogy rosszaságért sem kell a szomszédba menniük! A szecsuáni óriáspanda rezervátum lakói rendesen megnehezítik a gondozók dolgát. Vicces kis lények… (amíg nem nekünk kell takarítani utánuk…:))

Óriáspandák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Óriáspandák

Az óriáspanda vagy más néven bambuszmedve ma már az állatvédelem jelképévé vált, hiszen összesen kb. 1600-3000 darab él belőlük szabadon Kínában. Nem véletlenül választotta a WWF (World Wildlife Fund – Természetvédelmi Világalap) is a logójának. Vadászata, a klímaváltozás, az emberek terjeszkedése járult hozzá elsősorban ahhoz, hogy veszélyeztetett fajjá nyilvánítsák. Természetes élőhelye ma már csak Kína 3 tartományára korlátozódik.

Legutoljára (2006-ban) 221 darab fogságban, azaz állatkertben tartott példányt jelentettek le. A Kínán kívül, állatkertben élő pandák száma kb. 20 darab, hozzánk legközelebb Bécsben, a Schönburnni állatkertben lehet megnézni. Ezenkívül pandamentő központokban, rezervátumokban élnek, ahol a szaporításukkal próbálkoznak, kisebb-nagyobb sikerekkel. Fogságban csak nagyon-nagyon ritkán szaporodik az óriáspanda, de bíznak benne, hogy a természetesebb környezetet nyújtó rezervátumokban nagyobb lesz a siker. Először 2006-ban telepítettek a vadonba egy eredetileg fogságban született óriáspandát, melyre közel 3 éven keresztül képezték az állatot.

Az óriáspanda szinte kizárólag csak bambuszon él, de nem veti meg időközönként a mézet, a jamgyökeret, a tojást és a halat sem, bár növényevő állat. A szubtrópusi hegyoldalakban él. Legközelebbi rokona a vörös macskamedve, avagy a vörös panda, vagy kis panda.

A következő videó a 40 kínai rezervátum egyikében készült, ahol bizony rendesen megnehezíti gondozója életét az „óriásbébi”, aki akár 70-120 kg-ot is elérheti. Ráadásul nem egyedül van a kis rendbontó, ugyanis társa is akadt.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...