2015.02.01. 18:29:05 12029 70

Az elegáns flamingóvirág - Így gondozd, hogy sokáig tartson!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bár egy trópusi növényről van szó, itthon is tartható a lakásban. Nagy és fényes levelei szépségesek, ha egészségesek, és jól harmonizálnak a különleges virággal, amit a flamingó hoz. Vágott virágként bordó, zöld, fehér vagy rózsaszín színben is kapható, szobanövényként főleg rózsaszín és piros virágot hoz.

Flamingóvirág - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Flamingóvirág

Hogy ne maradjon el a virágzás – így gondozd!

A flamingóvirágot a gyönyörű szép virágáért tartjuk, ám megeshet, hogy huzamosabb ideig nem virít. Ennek az az oka, hogy a virágzás nagyon tápanyagigényes.

Félárnyékos, meleg helyen tartsd!

A flamingónak nincs szüksége tűző napsütésre, vagy sok fényre, inkább a félárnyékot kedveli. Tarthatod nyugodtan a radiátor közelében, mivel szereti a meleget. A 20°C ideális hőmérséklet számára.

Dúsítsd a földjét!

A földje lehet humuszos talaj keveréke, a nagyobb növények földjét akár fenyőkéreggel vagy darabolt páfrányrostokkal is dúsíthatjuk, de állhat a földje faszén darabokból vagy lombföldből is. A cserépben maradjon egy kis hely, hogy utántölthesd a földdel, mivel később is fejlődhetnek gyökerek a szárból. Ha ezt észrevesszük, pótoljuk a talajt.

A flamingó vízigénye

Tavasztól őszig nagyon fontos, hogy virágos növények részére kialakított tápoldatos, lágy vízzel locsoljuk heti egyszer. Ne maradjon a tálban víz, mivel könnyen berohadhat a gyökér. A szárazságot és a túlöntözést is rosszul viseli a növény, a levél csúcsai besárgulhatnak illetve elszáradhatnak.

Kedveli, ha a leveleit vizes ruhával letörölgetjük, ezt alkalmazhatjuk a permetezés helyett.

Átültetése tavasszal javasolt, de vigyázni kell, mivel a gyökere könnyen törik.

Gondoskodj a virágairól!

A virága évről-évre egyre nagyobb és több lesz, ezért érdemes hosszú távon jól tartani a növényt, mivel meghálálja azt. Gondoltad volna, hogy egy idősebb flamingónövény akár 30 db virágot is hozhat? Mi ez, ha nem nagyvonalú jutalom az anyatermészettől a kitartó gondoskodásért! Amikor levirágzott, távolítsuk el a fonnyad virágokat és akár az öregebb leveleket is levághatjuk.

A flamingóvirág igazán különleges és szép dísze lehet a lakásodnak vagy az irodádnak is

Forrás: kertvarazsmagazin.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...