2014.08.01. 15:51:47 5974 14

Az Anyatejes Táplálás Világnapja
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha akadnak is néha nem túl lelkesítő pillanatok a női létben, az a bizonyos 9 hónap, a szülés, az első (aztán meg a sokadik) összepillantás a gyermekkel, és az a felemelő érzés, hogy tudom a kisbabámat anyatejjel táplálni, minden kevésbé kellemes percet feledtet. Utóbbi fontosságára egyre gyakrabban igyekeznek felhívni a figyelmet. Idén immár 22. éve ünnepli együtt a Világ az Anyatejes Táplálás Világnapját.

Kisbaba - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kisbaba

„Tálba nem teszik, késvel nem metszik az egész világ azzal nevelőgyik”

Az anyatejjel való táplálás mind a baba egészsége, mind az anya-gyermek kapcsolat elmélyülése szempontjából is hatalmas jelentőséggel bír. Az első étel/ital olyan fontos összetevőket tartalmaz, mely megvédi a baba szervezetét a kórokozóktól, erősíti azt. Ennek köszönhetőek azok az édes, ennivaló kis hurkácskák az apró babatesten. :) Nem utolsó sorban pedig az anya szervezetét is ellenállóbbá teszi.

Erős kapocs

Ennek a folyamatnak nem csak a táplálás, növekedés szempontjából van jelentősége. A gyönyörű rituálénak köszönhetően erősödik az addig is szoros kötelék anya és gyermek között. Láthatatlan kapocs alakul ki, melyet leírni nem lehet, megélni kell.

Tehát a szoptatás a legjobb dolog, amit a babádért és magadért tehetsz - ahogy ezt a kisfilm is „mondja”:

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...