2016.07.01. 08:39:55 8828 243

Audrey Hepburn magánlevelei elkeltek egy aukción - izgalmas betekintés a színésznő életébe
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A becsült ár több mint kétszereséért, 11 250 fontért (4,3 millió forint) keltek el egy londoni aukción Audrey Hepburn személyes hangvételű levelei, amelyeket soha nem láthatott még a nagyközönség.

Az Álom luxuskivitelben főszereplője 1951 és 1960 között írta a tíz levelet mentorának és örök barátjának, Sir Felix Aylmernek. Az iratok részletes betekintést nyújtanak Hepburn életének egy kalandos évtizedébe, amikor ismeretlen balerinából hollywoodi csillaggá vált - írta a BBC News.

Egy 1951-ben írt levelében az akkor 22 éves Hepburn azt írta: "El tudod hinni? Épp Monte Carlóban forgatok egy francia filmet. A hely mennyei és ez a legjobb dolog, amely valaha történt velem az életemben". A fiatal színésznő akkor első filmjeinek egyikén, a Monte Carlo Baby című mozin dolgozott.

Egy évvel később a törékeny szépség "fájó szívvel" tudatta barátjával, hogy felbontotta eljegyzését a felső tízezerhez tartozó James Hansonnal. Nem sokkal később azonban újabb örömhírről számolt be: megismerkedett későbbi férjével, a szintén színész Mel Ferrerrel, akivel 1954-ben házasodtak össze.

"Sötét titokként őrizzük az esküvőnket, hogy kizárjuk a médiát" - írta néhány héttel a ceremónia előtt és azt is elárulta, hogy egy "apró kápolnában, esküvői reggelivel" képzelik el a nagy napot.

A színésznő kétszer is elvetélt, a most elárverezett levélgyűjtemény utolsó darabja azonban örömhírrel zárul, Hepburn első gyermeke, Sean Ferrer megszületéséről ír benne. Mint fogalmazott: "Sean egy igazi álom. Nehéz elhinnem, hogy tényleg itt van velünk".

A szakértők eredetileg négyezer fontra becsülték a dokumentumok leütési árat.

A Bonhams szórakoztatóipari emléktárgyakat felvonultató szerdai londoni árverésén ugyancsak új gazdára talált Freddie Mercury dalszerző jegyzetfüzete, amelyért 62 500 fontot fizettek, míg a BBC Ki vagy, Doki? című nagysikerű televíziós sorozatának egy relikviája 16 250 fontot ért egy licitálónak.

A Beatles Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band című albumának ritka borítója, amelyet mind a négy bandatag aláírt, 74 500 fontért cserélt gazdát.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...