2014.11.22. 11:00:00 5798 28

Arany középút a munkakeresésben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ma már annyira szeretnénk mások, különbözőek lenni! Vágyunk az egyedire, az önkifejezés lehetőségére. Bátorságra, merészségre, arra, hogy tudathassuk a külvilággal ránk mindig emlékezni fognak, mert mi képesek vagyunk kiállni magunkért, másképpen öltözködni, vagy véleményt nyilvánítani egy működő rendszerről, intézményről. Ez tökéletes hozzáállás! De nem mindenhol…

Arany középút | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Arany középút | Fotó: 123rf.com

Olyannyira szeretnénk ezt a felszabadító másságot, hogy közben teljesen egyformák leszünk, és az arany középúttól teljesen távol haladva néha megnehezítjük a saját dolgunkat is!

Mert néha igenis a fényes arany középút a legjobb!

Az arany középútról letévedve, hogyan nehezítik meg saját dolgukat a munkavállalók?

Szigorúan saját tapasztalatok alapján:

Nem egyszer kaptam már Shrek vagy Csizmás Kandúr képével és hangulatával, színeivel „díszített” szakmai önéletrajzot – No comment! Nem kell és nem is szükséges túl gondolkodni, vagy átértelmezni a szakmai önéletrajz fogalmát! Nem a CV különbözősége miatt fog felfigyelni a HR-es kolléga a jelentkezőre. (Találkoztam még a következőkkel: Einstein, napocskák, felhők, körök, kávéscsészék, pillangók.)

A másik véglet! Nem foglalkozom az önéletrajzom megszerkesztésével, mert ha csak emiatt nem hívnak be interjúra, meg sem érdemelnek! – Europass CV minta kitöltése egy remek lehetőség arra, hogy egy helyen össze tudjuk gyűjteni gondolatainkat, DE a beérkező önéletrajzok 99%-át e minta alapján töltik ki! Miért?

A tartalom is lehet sablonos, ha túlságosan szeretnénk kitűnni:

  • "Fotót nem csatolok, ne emiatt válasszanak vagy utasítsanak el!" – Amíg több a pecabotos, koktélos, bikinis és 15 éve nem aktuális fénykép a beérkező önéletrajzokon, mint a Facebook-on, addig van létjogosultsága! Nem, a pecabotos, koktélos, bikinis fotó nem különleges.

  • "Szeretek emberekkel kommunikálni." – Mint mindenki ebben az országban, legalábbis az önéletrajzok 100 %-a szerint! :)

  • Hozzám például nem szükséges öltönyben, vagy kiskosztümben érkezni, de a napszemüveg és a strandpapucs nem ritka. – Nem, nem fejez ki lazaságot!

  • A minap megsértődött rám egy Úr, mert kértem, csatoljon önéletrajzot a jelentkezéséhez! Közölte, ő 30 éve dolgozik, és letett már annyit az asztalra, hogy ne kelljen ilyesmivel foglalkoznia. – Nem, nem fejez ki különlegességet a hozzáállása! Próbáljunk alkalmazkodni egy működő rendszerhez.

  • Nem leszünk többek, jobbak, vagy fontosabbak egy állásinterjún, ha követelünk, kompromisszum képtelenek vagyunk, és nem tekintjük partnernek a leendő munkaadót vagy a közvetítő kollégát. Úgy ahogyan mi is a legjobbat akarjuk magunknak álláskeresőként, ők is a legjobbat akarják maguknak munkaadóként! Ez egy ilyen játszma, legyünk PARTNEREK!

    Tipp: a HR-es, fejvadász, közvetítő szakember feladata és célja, hogy a legjobb munkaerőt és a legjobb munkalehetőséget párosítsa! Kérjünk tanácsot, segítséget tőle. Tartsuk a kapcsolatot a közvetítővel. Ha őszinték leszünk, ők is azok lesznek!

Írta: Csernóczki Judit, HR vezető, Life Coach | workandroll.hu

Kérdés esetén fordulj hozzám bátran: info(kukac)workandroll.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?

Milyen (új) készségekre van szükségük a gyermekeinknek a 21. században?

Vitathatatlan, hogy minden szülő azt szeretné, hogy a gyermeke az iskolában, majd felnőttként a magánéletében és választott munkahelyén egyaránt sikeres, boldog, kiegyensúlyozott legyen. A tanulási készségek fejlesztése segít a modern (munkakörnyezeti) elvárásokhoz való alkalmazkodásban.

Kapj fel valamit! –Ötletek rohanós reggelekre

A reggeli készülődés, elindulás nálunk bizony nem tartozik a nap legcsodásabb részei közé, úgyhogy igyekszem minden esetben alaposan előkészülni előző este, hogy reggel minél kevesebb legyen a stressz. Persze, általában az én szettem előkészítése marad el.