2016.04.09. 17:50:03 8411 292

Amire az anyukáknak tényleg szüksége van, ha megérkezik a baba
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy újabb apróság érkezett a családi, baráti körbe, és már nagyon várjátok a nagy találkozást? Esetleg pont Ti vagytok azok, akikhez hamarosan megérkezik a gólya? Újdonsült szülőként, de látogatóként pláne nem árt tisztában lenni azzal, mire is van szüksége, igénye a friss anyukának, apukának.

Anya babával - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Anya babával

Hogy elkerüljük a kellemetlenségeket, ezekre ügyelj, ha látogatóba készülsz az éppen csak családdá lett párhoz és gyerkőcéhez.

Kerüld a meglepetéseket

A többediknél is, de az első gyereknél pláne igaz, hogy jó, ha látogatóként elkerülöd a meglepetésszerű betoppanásokat a családhoz. Még nekik is szokniuk kell egymást a gyerkőccel, nincs szükségük arra, hogy meglepi vendégek érkezzenek mondjuk a délutáni szundi, vagy az esti fürdetés alkalmával. Mielőtt mennél, egyeztess időpontot a családdal, nekik mikor lenne alkalmas a látogatás.

Kérdezz!

A kérdezés nem csak a látogatás időpontjára vonatkozik, hanem arra is, hogy tudsz-e valamit segíteni mondjuk a háztartásban. Nem kell nagy dologra gondolni, lehet, egy ifjú anyukának már az is nagy segítség, ha viszel neki egy pohár vizet, esetleg elmosogatod azt a néhány edényt a mosogatóban. De ha megleped egy nagy tál levessel, így neki aznap nem kell főzni, talán azért sem haragszik meg. De mielőtt bármit is segíteni próbálnál, kérdezd meg, hogy valóban szüksége van-e rá az ifjú anyukának.

Ha ajándék, legyen hasznos!

Ha látogatóba mész, természetes, hogy viszel magaddal ajándékot a legkisebbnek. (Azért mielőtt megvennéd a 20.csörgőt, kérdezz rá, mire is lenne szüksége még a babának.) De azért gondolj az anyukára is. Talán ő is örülne egy finom kozmetikumnak, esetleg egy (meghosszabbított érvényességi idővel bíró) masszázsbérletnek. Apróság, de nagyon fogja értékelni!

Kerüld a szemrehányást

Egy anyuka elsősorban anyuka, pláne az első néhány hétben, hónapban. Neki is szokni kell az új helyzetet, napirendet, egymáshoz kell csiszolódniuk a babával. Meglehet, a házimunka, a patinás rend, az édes süteményillat, a friss kávé elmarad a látogatáskor, de ha lehet, ezt ne vesd az anya szemére.

Hallgasd meg!

Habár egy baba érkezése egy pár életében az egyik legcsodálatosabb dolog, azért nem kevés nehézséggel is jár. Nem csak fizikailag, lelkileg is megviseli az anyukát (de még az apukát is). Ha úgy veszed észre, az anyának szüksége lenne egy kis lelkizésre, valakire, aki meghallgatja, legyél Te a lelki szemetesláda. És ne félj, nem kell minden esetben tanácsokat adni. Bőven elég, ha valakinek kicsit kipanaszkodhatja magát, talán enyhíti egy kicsit a feszültséget benne.

Amit soha ne felejts el!

Egy első-, de akár egy többgyermekes anyukában is sok lehet a kétség. Vajon mindent jól csinál-e, nem árt-e a gyereknek, jól fejlődik-e a baba? Ezer és ezer kérdés, és sajnos nagyon kevés biztatás, dicséret. Mert kritizálni általában mindenki nagyon szeret, de erősíteni egy anyuka önbizalmát, néha-néha elmondani neki, hogy nagyon jól csinálja a dolgokat, az sajnos elég ritka. Úgyhogy legalább Te ne feledkezz meg róla!

Forrás: mom.brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...